« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 EURO pentru un mesaj expediat pe grupul de WhatsApp al angajaților
07.05.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Vineri, 7 mai 2021, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a informat că a finalizat o investigație la operatorul World Class România S.A., constatând încălcarea dispozițiilor art. 32  din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9.851.00 lei (echivalentul a 2000 EURO).

În cadrul investigației demarate în urma primirii unei sesizări, Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că operatorul World Class România S.A. a postat pe grupul de WhatsApp al angajaților săi o cerere de demisie a unui salariat al său, permițând astfel accesul neautorizat al tuturor membrilor respectivului grup WhatsApp la anumite date personale ale acestuia (nume, prenume, adresă, serie și număr act de identitate, cod numeric personal, informații legate de solicitarea de încetare a raporturile de muncă).

În acest context, Autoritatea Națională de Supraveghere a apreciat că operatorul World Class România S.A. nu a luat suficiente măsuri tehice și organizatorice pentru a asigura confidențialitatea datelor personale ale persoanei vizate.

De asemenea, operatorului World Class România S.A. i-a fost aplicată și o măsură corectivă. Astfel, în termen de 30 de zile de la data comunicării procesului-verbal, s-a dispus operatorului să asigure conformitatea cu Regulamentul General privind Protecția Datelor, a operațiunilor de prelucrare a datelor personale, prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate în cazul transmiterii la distanță a datelor personale, inclusiv sub aspectul instruirii regulate a angajaților.

 
Secţiuni: C. contravențional, Data protection, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD