« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DIICOT a înființat un serviciu dedicat combaterii traficului de persoane
07.05.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 7 mai 2021, Ministerul Justiției a informat că DIICOT a înființat un serviciu dedicat combaterii traficului de persoane, potrivit unui comunicat.

În această structură vor activa procurori a căror pregătire specială va urmări simultan îmbunătățirea cooperării cu victimele traficului de persoane, garantarea drepturilor acestora, precum și destructurarea rapidă a grupurilor infracționale organizate. Această măsură constituie un pas important în implementarea Programului de Guvernare 2020-2024. Ministerul Justiției contribuie astfel la consolidarea capacității naționale de reacție împotriva traficului de persoane și traficului de copii.

Totodată, joi, 6 mai 2021, la sediul Ministerului Justiției a avut loc o nouă reuniune a Grupului de Lucru privind protecția victimelor infracțiunilor, coordonată de proc. Răzvan Horațiu Radu, Secretar general al Ministerului Justiției.

Pe agenda reuniunii s-a aflat una dintre problemele recurente cu care se confruntă victimele și anume lipsa de informații despre drepturile lor. A fost propusă întocmirea unui Plan de acțiune care va urmări:

→ creșterea gradului de raportare a infracțiunilor prin încurajarea victimelor să apeleze la organele statale;
→ restabilirea încrederii victimelor în autorități și în posibilitățile de reparare a prejudiciilor de orice natură suferite;
→ evitarea revictimizării acestora;
→  într-un final, repararea dezechilibrului produs în viețile acestora și oferirea de posibilități concrete pentru depășirea traumei.

De asemenea, în cadrul reuniunii, directorul general al ANABI, Cornel Virgiliu Călinescu, a anunțat operaționalizarea Fondului de Prevenire a Criminalității, parte integrantă a Strategiei Naționale pentru 2021 – 2025 privind recuperarea creanțelor provenite din infracțiuni, inclusiv din cele privind traficul de persoane.

 
Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD