« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

BONDOC ȘI ASOCIAȚII – succes în recurs într-un litigiu complex cu privire la fonduri europene
10.05.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Echipa de litigii din cadrul BONDOC ȘI ASOCIAȚII a obținut un nou succes într-o cauză complexă. Aceasta a presupus analizarea unor aspecte de drept specifice mai multor materii de drept, pornind de la chestiuni privind fonduri nerambursabile și achiziții publice până la aplicarea în timp a legii și a unor mecanisme de drept civil și procesual civil.

Cauza a fost preluată într-un moment critic, după respingerea de către prima instanță a acțiunii în anulare procesului verbal de sancționare (și aplicare de corecții financiare). Cauza a pus în discuție, în principal, caracterul obiectiv al unor cheltuieli efectuate în temeiul unui contract de finanțare privind desfășurarea unor cursuri de formare profesională externalizate către un furnizor specializat în materia formării continue, ales în urma desfășurării unei proceduri de achiziție publică și în cadrul căreia a fost și stabilit cuantumul final al cheltuielii nerambursabile. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul și a constatat necesitatea reevaluării problematicilor de către instanța de fond, oferind astfel premisele unei soluții finale favorabile cu privire la acțiunea în anularea actului administrativ prin care s-au aplicat corecții financiare.

Acest rezultat confirmă experiența echipei de avocați din cadrul BONDOC ȘI ASOCIAȚII atât în contencios administrativ și analizarea de situații complexe, cât și în gestionarea unor arii de nișă supuse unor reglementări extensive și sofisticate.

Echipa BONDOC ȘI ASOCIAȚII care a asigurat asistența și reprezentarea în această cauză a fost alcătuită din Ioana Katona, Managing Counsel, Razvan Agarici, Associate, sub coordonarea avocat Viorel Dinu, Partner.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Achiziții publice, Drept civil, Litigii, Procedură civilă, SELECTED TOP LEGAL | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD