« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Modificarea normelor ref. pașapoartele fitosanitare pentru circulația în UE a plantelor și a produselor vegetale
10.05.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 162 din 10 mai 2021 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare nr. 759/2021 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2019/2072 în ceea ce privește excepțiile de la cerința privind pașaportul fitosanitar, statutul Italiei, Irlandei, Lituaniei, Sloveniei și Slovaciei sau al anumitor zone ale acestora ca zone protejate și trimiterea la o zonă protejată din Portugalia.

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072 al Comisiei a stabilit norme privind pașapoartele fitosanitare pentru circulația în interiorul UE a plantelor, a produselor vegetale și a altor obiecte, iar prin anexa III s-au recunoscut anumite state membre și zone din state membre ca zone protejate în ceea ce privește anumite organisme dăunătoare de carantină.

În privința Italiei, municipalitățile și întregul teritoriu al Piemontului nu mai trebuie să fie recunoscute ca zone protejate în ceea ce privește Erwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al. Doar anumite părți din teritoriul Italiei rămân recunoscute ca zone protejate temporar, pe o perioadă nedeterminată.

De asemenea, mai rămân recunoscute ca fiind zone protejate, pe o perioadă nedeterminată de timp, teritoriile Irlandei, Lituaniei, Sloveniei și Slovaciei, în ceea ce privește Erwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al.

Cu privire la Portugalia, insula Terceira a fost deja exclusă din zona protejată a Portugaliei în ceea ce privește Gonipterus scutellatus Gyllenhal. Prin urmare, prezentul regulament modifică trimiterea la zona protejată respectivă din anexă.

Intrare în vigoare: 13 mai 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Dreptul mediului, Dreptul sanatatii, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD