Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Contractele de comodat dintre MAI și instituțiile din sistemul național de apărare, scutite de dovada dreptului de folosință | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
29.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Varia (alte arii de practica)
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 629 din 25 iunie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 95/2021 pentru completarea Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 53/2017 privind acceptarea donațiilor, darurilor manuale, comodatelor și sponsorizărilor în Ministerul Afacerilor Interne.

OMAI nr. 53/2017 privind acceptarea donațiilor, darurilor manuale, comodatelor și sponsorizărilor în MAI stabilește că, în cazul comodatului, oferta trebuie să fie însoțită de dovada dreptului de folosință asupra bunurilor.

Prezentul ordin introduce o excepție de la această regulă, menționând că dovada dreptului de folosință nu este necesară în cazul comodatelor ce au ca obiect bunuri mobile, încheiate între unități, instituții sau structuri ale MAI și instituțiile din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.

Intrare în vigoare: 25 iunie 2021

***

Marți, 11 mai 2021, Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin pentru completarea Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 53/2017 privind acceptarea donaţiilor, darurilor manuale, comodatelor şi sponsorizărilor în Ministerul Afacerilor Interne.

:: Proiectul
:: Referatul de aprobare

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti