Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

Curtea de Apel Cluj. Clauzele abuzive ref. dobânda variabilă în contractul de credit
12.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Drept civil, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Cluj a stabilit că, atunci când în contractul de credit au fost stabilite clauze abuzive privind dobânda variabilă, transparentizarea formulei de calcul a dobânzii se va face prin expertiza contabilă, pe baza căreia se va stabili voința reală a părților la încheierea contractului. În speță, reaua-credință a creditorului, dovedită prin includerea acestor clauze abuzive, a fost sancționată cu nulitatea absolută a contractului de credit, repararea prejudiciului creat, recuperarea pierderii suferite efectiv (damnum emergens) și acoperirea beneficiului nerealizat (lucrum cessans) pentru debitor. (Decizia civilă nr. 75 din 12 februarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Cluj, Secția a II-a civilă)

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti