Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

NNDKP a asistat Grupul AAylex în contractarea unei finanțări de 20 de milioane de euro pentru expansiunea grupului în România și achiziția Banvit Foods Romania
12.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Fuziuni și achiziții, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat cu succes Grupul AAylex, deținut majoritar de antreprenorul Bogdan Stanca și unul dintre cei mai mari jucători din România din industria alimentară, în contractarea unei finanțări pentru extinderea grupului în România prin preluarea Banvit Foods România.

Grupul AAylex, dezvoltat pornind de la fosta întreprindere Avicola Buzău, acoperă diferite activități, de la genetică, producția de hrană pentru animale, reproducție, incubație, creșterea puilor de carne, până la abatorizare și distribuția cărnii de pui și produselor din carne de pui cu valoare adaugată, sub brandul Cocorico. Achiziția companiei Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producători de furaje și de “pui de o zi” din România, va permite AAylex optimizarea activității grupului, prin integrarea pe verticală a activităților „de la fermă la furculiță”.

NNDKP a acordat asistență AAylex pe două paliere distincte, derulate în paralel, respectiv atât în legătură cu obținerea finanțării, cât și în legătură cu realizarea tranzacției prin care a fost preluată toată participația în Banvit Foods.

Finanțarea în valoare de aproximativ 20 milioane de euro a fost acordată sub forma unui credit sindicalizat de către CEC Bank și EximBank. Pe lângă finanțarea achiziției participației în Banvit Foods, AAylex va folosi creditul pentru finanțarea activității curente a grupului de firme.

În cadrul procesului de achiziție a Banvit Foods, asistența a presupus structurarea documentelor de tranzacție, negocierea acestora cu asociații Banvit Foods, sprijin pentru îndeplinirea condițiilor suspensive agreate de părți în vederea realizării tranzacției, precum și parcurgerea etapei de finalizare a acesteia. Totodată, NNDKP a asistat AAylex și în fața Consiliului Concurenței în obținerea unei decizii favorabile referitoare la concentrarea economică generată de această achiziție.

Echipa NNDKP care a acordat asistență AAylex a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener (Drept Bancar și Finanțări), Răzvan Vlad, Partener (Corporate/M&A) și Georgeta Dinu, Partener (Concurență), și i-a inclus pe Alexandru Ciambur și Cătălina Dan, Avocați Asociați (Drept Bancar și Finanțări) și Vlad Anghel, Avocat Asociat (Corporate/M&A).

Cristian Bărbulescu, Deputy CEO al Grupului AAylex: „Această achiziție este de o importanță strategică pentru Grupul AAylex și reprezintă încununarea unui succes ce a presupus eforturi intense pe parcursul ultimilor 5 ani. Suntem încrezători că această achiziție va genera în următorii ani valoare adăugată atât din perspectivă internă cât și externă, continuând astfel să oferim clienților Cocorico o experiență de calitate premium.”

Valentin Voinescu, Partener al practicii de Drept Bancar și Finanțări:Ne bucurăm că am putut asista cu succes grupul AAylex, un jucător local de top din industria alimentară, în legătură cu planurile sale de expansiune. Tranzacția reconfirmă faptul că sectorul agro-alimentar este unul reprezentativ pentru România, având un potențial de creștere semnificativ, și suntem onorați că echipa noastră a putut veni în sprijinul antreprenorilor români cu viziune și spirit întreprinzător.”

Răzvan Vlad, Partener în cadrul practicii de Corporate / M&A: ”Tranzacția AAlyex – Banvit Foods asigură continuarea procesului de consolidare a lanțului de producție și distribuție al conglomeratului condus de Bogdan Stanca, într-o industrie puternic competitivă. Suntem mândri să fim parte din acest proces complex – cu ramificații inclusiv în inovație și tehnologie – care are la bază o strategie pe termen lung.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări contribuie în mod constant la proiecte complexe privind finanțări corporatiste, finanțări de proiecte, de achiziții ale unor instituții financiare și companii internaționale și locale, sau finanțări ale entităților publice locale. Doar în ultimii trei ani, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 3,5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.

Practica NNDKP de Corporate/M&A a devenit un reper în cei peste 30 ani de activitate prin implicarea în cele mai sofisticate tranzacții de profil din România. În prezent, echipa este una dintre cele mai mari în domeniul fuziunilor și achizițiilor, fiind formată din 22 de avocați care în ultimele 12 luni au fost implicați în peste 35 de tranzacții notabile, atât la nivel local cât și internațional.

Echipa NNDKP specializată în dreptul concurenței este un lider în domeniu pe plan local, având în mod constant un portofoliu solid de proiecte de investigații, de obținere a deciziilor de aprobare a concentrărilor economice, de conformare cu regulile de concurență, precum și de litigii, inclusiv reprezentări finalizate cu succes prin reducerea amenzilor aplicate.

Despre NNDKP:

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

NNDKP este de cinci ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

Despre Grupul AAylex

Grupul AAylex (Cocorico) are ca misiune să ofere hrană naturală, sănătoasă și gustoasă pentru copii, adulți și seniori, creascând puii la cele mai înalte standarde. Puii Cocorico sunt crescuți în mod etic, tratați uman și hrăniți 100% natural, fiind în același timp: nemodificat genetic (non-OMG), fără antibiotice , fără hormoni de creștere făinuri furajere de proveniență animală sau pește, fără aditivi. În ultimii 4 ani, AAylex Group a investit în total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea și consolidarea întregului lanț, de la fermă la furculiță, tot procesul fiind complet natural, în condiții de biosecuritate maximă. Totodată, s-a acordat o atenție deosebită responsabilității sociale privind risipa alimentară, condițiile energetice și de mediu. Produsele Cocorico sunt destinate 70% consumului intern și 30% exportului în țări din Europa precum Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia, etc. precum și piețelor din Orientul Mijlociu. Grupul AAylex deține fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere a puilor, un abator cu o capacitate anuală de producție de peste 100.000 tone de carne, fabrică de cârnați, unități de ambalare, distribuție și logistică proprie, laboratoare proprii pentru fiecare ciclu de producție în parte, bucătărie industrială unde se efectuează teste pentru produsele gata pentru consum. Grupul are un număr de peste 2.000 angajați. În 2020, cifra de afaceri consolidată a Grupului AAylex a fost de peste 651 milioane de lei.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti