« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Stingerea obligației fiscale
13.05.2021 | Ștefan VLAD

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Ștefan Vlad

Ștefan Vlad

Multe dificultăți se nasc în drept din utilizarea defectuoasă a terminologiei. „Să încetăm să mai utilizăm cuvinte diferite pentru a desemna aceleași lucruri și aceleași cuvinte pentru a desemna lucruri diferite” a spus Leon Duguit. În fiscal, potrivit art. 22 din Codul de procedură fiscală, prescripția este o cauză de stingere a obligației fiscale, spre deosebire de dreptul civil unde prescripția este o cauză de stingere a dreptului material la acțiune. Această deosebire determină consecințe practice importante, inclusiv aceea ca prescripția creanței fiscale poate fi invocată oricând în cursul procesului, ceea ce nu este posibil pentru creanța civilă.

Av. Ștefan Vlad, Managing Partner VLAD CENUȘE & ASOCIAȚII

* Opinie susținută în legătură cu dezbaterea (Mai) greu de prescris: creanțele fiscale, ediția 460, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Drept civil, Fiscalitate, JURIDICE.ro, Opinii, SELECTED TOP LEGAL | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD