Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Articole Drept penal Opinii Procedură penală SELECTED

Vestea cea bună

28 martie 2024 | Antonie POPESCU
Antonie Popescu

Antonie Popescu

Nepotul Elisabetei Rizea, domnul Petre Muraru, a reușit o dublă lovitură la Curtea de Apel București, dată procuraturii militare care clasase și Dosarul „10 august 2018” și Dosarul Revoluției bucureștene.

Procurorii lui Cătălin Ranco Piţu, de o ostilitate ieșită din comun față de cei mai curajoși și proeminenți dintre manifestanții de la Baricada de la Inter, au clasat în secret dosarul privind morții și răniții din 21-22 Decembrie 1989, ei trimițând în judecată doar dosarul privind diversiunea de după 22 Decembrie 1989, dar anunțând public (trunchiat impardonabil) că au trimis în judecată Dosarul Revoluției!

Însă, vineri 22 martie 2024, Curtea de Apel București – Secția I Penală a admis plângerea formulata de petentul Petre Muraru împotriva ordonanței sus-evocate a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare, a desfiinţat soluţia de clasare cuprinsă în respectiva ordonanţă cu privire la infracţiunile contra umanităţii prev. de art. 439 lit. a, g, i, k din Codul penal, cu aplic. art. 5 Cod penal, descrise în plângerea formulată de petent, și a trimis cauza la Parchet în vederea completării urmăririi penale.

Chiar și în fața Curții a venit din partea procuraturii militare o doamnă (i-am uitat numele) cu accese de răutate extremă și de o impertinență cum nu am văzut de multe ori în rândurile altor procurori militari cu conduite și poziționări incorecte față de victime și față de evenimente, care ar merita să fie deferită măcar Inspecției Judiciare.

Impardonabil este și faptul că mulți căzuți în admirație le-au ținut atunci isonul procurorilor militari; acum, cei căzuți în admirație au demonstrația modului în care au fost păcăliți… De vulpi…

Viteazul nepot al Elisabetei Rizea s-a luptat cu sistemul tovărășesc de sorginte bolșevică instalat de Ilici & complicii și în Decembrie 1989, și în iunie 1990, când a fost și agresat de forțele de ordine sau de mineri.
A participat constant la toate marile manifestații pentru adevăr și dreptate din dosarele comunismului, Decembrie 1989 și Iunie 1990.
Iar folosirea de substanțe toxice de luptă – STL neconvenționale, gaze de luptă extrem de toxice –, de către forțele militare de represiune în 1989 i-au afectat acestuia căile respiratorii și ochii.

Domnul Muraru crede că și la 10 august 2018 gazele de luptă ale Jandarmeriei nu erau din cele folosite în UE ci erau achiziții din Est, din spațiul ex-URSS, ca și munițiile, care erau mai ieftine, dar mai toxice pentru om, și că aceste aspecte nu au fost deloc cercetate și nimeni nu a fost pedepsit, astfel că potențialul criminogen pare că a rămas intact și poate oricând genera noi victime!
Mai mult, domnul Muraru spunea că despre gazele folosite în 10 august 2018 una dintre  victime a adus probe, în instanța în fața căreia a fost, în sensul că substanțele folosite în Piața Victoriei erau din anul 2014 pe lista celor interzise.

Avocat Antonie Popescu

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership