« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

Ambasadoarea Laura Popescu și-a prezentat scrisorile de acreditare Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii
14.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Anunțuri, Internațional, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Daniela-Laura Popescu a prezentat în cursul zilei de miercuri, 12 mai 2021, Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a scrisorile de acreditare ca Ambasador al României în Marea Britanie.

În actualele condiții pandemice, diplomatul român nu s-a văzut față în față cu MS Regina, ci prin intermediul unei conexiuni video online, într-o sală a Palatului Buckingham.

„Am fost deosebit de onorată să prezint Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a scrisorile de acreditare ca ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Buckingham. Mulțumesc Majestății Sale pentru primirea călduroasă și discuția avută!
Aprofundarea relațiilor româno-britanice și a Parteneriatului Strategic este una dintre prioritățile mele ca ambasador. Relația cu Regatul Unit este foarte importantă și datorită remarcabilei comunități românești, cu o contribuție semnificativă la viața de zi cu zi a acestui stat!”, se arată în mesajul publicat pe Facebook de Ambasada României în Marea Britanie.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în data de 22 ianuarie 2021 Decretul privind acreditarea Danielei-Laura Popescu în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Potrivit publicației on line „Român în UK„, Daniela Laura Popescu este născută în 1972 și este Expert specializat în spațiul european – relații bilaterale. Deține gradul diplomatic de Ministru-plenipotențiar (2017). Din anul 2019 a ocupat funcția de Prim Colaborator al Ambasadei României la Londra. În serviciul Exterior a mai activat în cadrul Ambasadei noastre de la Berlin (2009-2014). În Centrala MAE a ocupat funcțiile de Director Adjunct al Direcției Europa Occidentală și Europa Centrală (2014-2015), ulterior devenind Directorul acestei Direcții (2017-2019). A fost Consilier pentru Politică Externă în cadrul Administrației Prezidențiale (2015-2017). Limbi străine: germana, engleza, franceza. Este soția Avocatului Antonie Popescu.

Anterior, postul de Ambasador al țării noastre în Marea Britanie a fost deţinut de Dan Mihalache, fost Consilier Prezidenţial și Șef al Cancelariei Prezidențiale, numit, tot în 22 ianuarie a.c., Ambasador în Cipru.

Una dintre principalele provocări ale mandatului noului nostru Ambasador la Londra o reprezintă realinierea cadrului legislativ și juridic bilateral în contextul Brexit.

În final, avem plăcerea să vă oferim un documentar foto reflectând spectaculosul protocol regal britanic al ceremonialului diplomatic de prezentare a scrisorilor de acreditare Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, protocol cu care a fost onorată și Ambasadorea Laura Popescu (sursa foto: Facebook / Ambasada României la Londra).

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD