« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Ratificarea Tratatului dintre România și Thailanda privind transferarea persoanelor condamnate | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
06.01.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Drept penal, Internațional, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 15 din 6 ianuarie 2022 a fost publicată Legea nr. 1/2022 pentru ratificarea Tratatului dintre România şi Regatul Thailandei privind transferarea persoanelor condamnate şi cooperarea în executarea pedepselor, semnat la New York la 25 septembrie 2019.

Astfel, părțile la Tratatul ratificat prin prezenta Lege, România și Regatul Thailandei, se obligă să îşi ofere reciproc cooperarea cea mai cuprinzătoare în domeniul transferării persoanelor condamnate.

Tratatul cuprinde următoarele aspecte:

– condițiile privind transferarea;
– cazurile în care cererea de transferare a unei persoane poate fi refuzată;
– procedura de transferare;
– procedura de punere în executare a pedepsei;
– tranzitul persoanelor condamnate.

Intrare în vigoare: 9 ianuarie 2022

***

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 703 din 15 iulie 2021 a fost publicat Decretul nr. 838/2021 pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Tratatului dintre România și Regatul Thailandei privind transferarea persoanelor condamnate și cooperarea în executarea pedepselor, semnat la New York la 25 septembrie 2019.

Joi, 15 iulie 2021, Președintele României, Klaus Iohannis, a decretat supunerea spre ratificare Parlamentului Tratatul dintre România și Regatul Thailandei privind transferarea persoanelor condamnate și cooperarea în executarea pedepselor, semnat la New York la 25 septembrie 2019.

***

Vineri, 14 mai 2021, Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică proiectul de Lege pentru ratificarea Tratatului dintre România și Regatul Thailandei privind transferarea persoanelor condamnate, semnat la New York la 25 septembrie 2019.

:: Proiectul
:: Expunerea de motive

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.