Secţiuni » Mesaje de condoleanţe
Mesaje de condoleanţe
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Mesaje de condoleanțe SELECTED Sistemul judiciar

Jud. Aurelian-Marian Murgoci-Luca s-a stins. UPDATE: Mesaje de condoleanțe. Ultimul omagiu și funeraliile

1 aprilie 2024 | JURIDICE.ro

Trupul neînsuflețit va fi depus astăzi, în intervalul 10:30-14:00, la Biserica „Domnița Bălașa” (lângă Curtea de Apel București), apoi va fi adus în orașul natal, la Biserica Sf. Gheorghe Oltenița (lângă spital) începând cu ora 17:00.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 3 aprilie 2024, ora 12:00, la Cimitirul „Eternitatea” (Stadion).

*

Toți cei care l-au cunoscut și l-au apreciat pe regretatul magistrat își pot lua rămas bun luni, 1 aprilie 2024, de la ora 10:30, la Biserica „Domnița Bălașa”.

* * *

Vineri, 29 martie 2024, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat următorul ferpar:

Consiliul Superior al Magistraturii își exprimă profundul regret pentru încetarea din viață a domnului Aurelian-Marian Murgoci-Luca, judecător în cadrul Curții de Apel București, și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Servicii JURIDICE.ro

Interviuri JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Dumnezeu să-l odihnească!

* * *

Cu inimile îndurerate, colectivul Judecătoriei Sectorului 5 București anunță încetarea prematură din viață a domnului judecător Aurelian Marian Murgoci Luca, fost președinte al instanței noastre.

Judecătorul Aurelian Murgoci, (pentru prieteni și apropiați „Reli”) a fost un profesionist desăvârșit și un om de o calitate morală exemplară. A fost o persoană riguroasă și muncitoare, un om cald și generos, care ne-a inspirat pe toți prin felul în care a îmbinat – atât în viața personală cât și în cea profesională – simțul dreptății și iubirea față de semeni.

Ne vom aminti de judecătorul Aurelian Murgoci ca de un om care a trăit cu adevărat pentru ceea ce a crezut, lăsându-ne un exemplu de urmat în carieră și în viață.
Ne luăm rămas bun de la el cu respect și cu dragoste, păstrându-l în gândurile noastre ca pe un profesionist implicat, un coleg mărinimos și un prieten drag!
Atât ca judecător, cât și ca președinte, a fost un om de conștiință, care a știut să vadă oamenii dincolo de dosare și de funcții.

În aceste momente grele, gândurile și sentimentele noastre se îndreaptă către familia sa, căreia îi transmitem cele mai sincere condoleanțe. Împărtășim cu ei și cei toți cei care l-au iubit nu doar pierderea, ci și recunoștința pentru privilegiul de a-l fi cunoscut și de a-l fi avut alături!

Drum lin, Domnule Judecător!
Rămas bun, Reli!
Vei rămâne mereu parte din povestea noastră!

* * *

Aurelian-Marian Murgoci-Luca a fost unul dintre cei mai buni judecători pe care i-am cunoscut: foarte bună pregătire, studiu, atenție, insistență, corectitudine și umanism, cu un suflet curat, puternic și generos.

Andrei Săvescu

* * *

Asociația Magistraților din România (AMR) aduce un pios elogiu de suflet colegului nostru, domnul judecător Aurelian-Marian Murgoci-Luca, membru al consiliului director al AMR, având statut de vicepreşedinte, cu regretul că a plecat fulgerător dintre noi un om cu noblețe de caracter, călăuzit de dorinţa de a face bine, atât în numele legii, cât şi în viaţa de zi cu zi.

Foarte buna pregătire profesională, accentuată de inteligenţă, tenacitate şi disponibilitate i-au permis să urce treptele carierei, de la absolvirea Institutului Naţional al Magistraturii la judecător şi, apoi, preşedinte al Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, din anul 2021 fiind judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

Cu o largă capacitate intelectuală de cuprindere şi cu o mare dorinţă de implicare în activităţi semnificative, nu numai pentru el, ci şi pentru semeni, a fost colaborator al Şcolii Naţionale de Grefieri, începând cu anul 2019, în domeniile „Ecris civil” şi „procedură civilă”.

A fost recomandat cu căldură de colegi, pentru calităţile pe care nu înceta să le cultive, acceptând, în anul 2023, să candideze la funcţia de membru în consiliul director al AMR – cu statut de vicepreşedinte, dorind să sprijine demersurile concrete pentru independenţa justiţiei, statutul magistratului, practica unitară, deşi era deja copleşit de volumul mare de muncă, de complexitatea şi multitudinea lucrărilor, cum ne-a spus-o chiar atunci.

Era de netăgăduit respectul lui pentru lege, echilibrul în gândire şi în cuvânt, dorinţa de face lucrurile cât de bine posibil, grija pentru perfecţionare, comunicarea binevoitoare.

Plecarea lui subită din această lume, la 38 de ani de abia împliniţi, ne-a lăsat un gol şi o tristeţe apăsătoare.

Nu putem ignora faptul că plecarea lui Aurelian trage un dureros semnal de alarmă pentru că el ajunsese la capătul puterilor din cauza suprasolicitării, spunând şi repetând nu o dată că este copleşit de dosare. Faptul că ceilalţi colegi (încă) rezistă, nu diminuează cu nimic tragedia. Iar, pe de altă parte, nu suntem toţi identici şi nu răspundem toţi la fel la factorii de stres cronici.

Suntem alături de familia îndoliată şi, neputând concepe că Aurelian – Reli, cum îi spuneau prietenii şi colegii – a ajuns la sfârşitul tuturor drumurilor, privim acest sfârşit ca pe un început şi spunem:

Drum cu lumină, Reli!

Dumnezeu să te odihnească!

Asociația Magistraților din Romania,
prin președinte,
jud. dr. Andreea Ciucă

* * *

Conducerea Revistei Române de Jurisprudență și Editura Universul Juridic își exprimă profundul regret pentru dispariția nedrept de prematură a colegului nostru, judecător Aurelian Marian Luca-Murgoci, apropiat colaborator al publicației noastre, autor reflexiv, pasionat și dedicat studiului dreptului.

Ultimele contribuții doctrinare ale lui Aurelian pot fi lecturate în RRDJ nr. 1/2023.

Drum lin și cu lumină printre îngeri!

Prof. univ. dr. Evelina Oprina, director RRDJ
Conf. univ. dr. jud. Mihaela Mocanu, redactor-sef RRDJ
Director Ed. Universul Juridic Nicolae Cîrstea

* * *

De necrezut!
Aurelian Marian Murgoci Luca, prietenul și unul dintre magistrații care mi-au deschis porțile Palatului de Justiție în anii studenției, a plecat dintre noi. Am petrecut nenumărate ore împreună în care am dezbătut probleme de drept și am învățat cum gândește un judecător. Pentru mine a fost unul din reperele după care m-am ghidat în viața de jurist și am învățat de la el că în spatele dosarelor sunt de fapt oameni și nu simple spețe.
Ce pot să spun?! A plecat un etalon al profesioniștilor în drept, un om cald, plin de viață! A plecat un Judecător care privea oamenii și îi asculta, un judecător care avea timp pentru alții dar iată că pentru el nu a mai existat timp. Drum lin, Aurelian!

Avocat Daniel Chifor

* * *

Un interviu acordat de jud. Aurelian-Marian Murgoci-Luca în anul 2019 JURIDICE.ro poate fi vizionat In Memoriam aici.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale