Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Titus Corlățean a participat la conferința „România și sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice. O contribuție strategică transatlantică pentru securitatea Euro-Atlantică”
14.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 12 mai 2021, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din cadrul Senatului României a organizat Conferința ”România și sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice. O contribuție strategică transatlantică pentru securitatea Euro-Atlantică”, potrivit unui comunicat.

Conferința a marcat o dublă aniversare, respectiv 10 ani de la semnarea și ratificarea de către Senatul României a Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România, semnat la Washington la 13 septembrie 2011 și 5 ani de la momentul operaționalizării sistemului de apărare anti-balistic – Aegis Ashore.

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, a subliniat semnificația contribuției României în plan bilateral, în cadrul Parteneriatului Strategic România-S.U.A. și în plan mai larg în cadrul Alianței Nord Atlantice, la promovarea acestui proiect care garantează securitatea națională a statelor membre NATO și a reafirmat rolul României de pilon robust în flancul estic al Alianței Nord Atlantice ca furnizor de securitate.

Totodată, a prezentat momentele importante ale procedurii de ratificare în decembrie 2011 a Acordului, precedate de întâlnirile membrilor Comisiei pentru politică externă și Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională cu negociatorii români și americani ai documentului.

Senatorul a subliniat din punct de vedere politic importanța caracterului bipartizan al abordării clasei politice românești a temelor fundamentale de politică externă și securitate și a adresat felicitări negociatorilor români și americani pentru contribuția la realizarea proiectului bilateral, devenit ulterior o contribuție de valoare la ansamblul sistemului NATO anti-rachetă, reprezentanților militari, diplomatici și factorilor politici implicați la acel moment, în operaționalizarea și gestionarea curentă a bazei de la Deveselu și a scutului anti-rachetă aflat pe teritoriul României.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti