Secţiuni » Arii de practică » Litigation
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe

STOICA & Asociații – succes important în domeniul fondurilor europene
17.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Litigii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

STOICA & Asociații obține un succes important în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a menținut soluția favorabilă pronunțată anterior de Curtea de Apel București într-un dosar având ca obiect obligația de returnare a unei finanțări europene de aproximativ două milioane de euro.

Echipa STOICA & Asociații SCA, alcătuită din Dan-Rareș Răducanu, Partener Senior și Constantin Cosmin Pintilie, Colaborator Senior, sub coordonarea Dr. Cristiana I. Stoica, Partener Fondator, a reprezentat cu succes o societate care activează în industria horeca într-un litigiu complex având ca obiect anularea actului prin care autoritățile române au impus societății rambursarea fondurilor europene accesate în scopul dezvoltării unui centru de cazare și agrement într-o zonă defavorizată.

Soluția favorabilă a fost obținută în urma administrării unui probatoriu solid, în urma căruia s-a demonstrat faptul că, deși considerate de autorități ca fiind o întreprindere unică, întreprinderile avute în vedere de autorități nu pot fi considerate „întreprinderi legate” în sensul Legii nr. 364/2004, întrucât acționau efectiv pe piețe complet diferite. Această soluție prezintă un interes practic și teoretic deosebit, atât pentru societățile beneficiare ale unor finanțări din fonduri europene, cât și pentru autoritățile publice, mai ales din perspectiva obligației acestora de a verifica în concret și cu atenție condițiile prevăzute de legislația aplicabilă pentru ca două sau mai multe întreprinderi să fie considerate „întreprinderi legate” (afiliate).

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti