Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANI. Digitalizarea procesului de completare și transmitere a declarațiilor de avere și de interese
17.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Cyberlaw
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 17 mai 2021, Agenția Națională de Integritate a lansat noua platformă online „e-DAI”, prin intermediul căreia funcționarii publici, demnitarii și alte categorii prevăzute de lege își vor completa și depune declarațiile de avere și declarațiile de interese, în format digital, potrivit unui comunicat.

Avantaje:
– declaranții pot completa declarațiile în orice moment sau loc convenabil pentru aceștia, de acasă sau de la locul de muncă. Aceștia pot salva, actualiza sau modifica versiunile înainte de depunere;
– nu este necesară trimiterea prin poștă, depunerea sau altă gestionare fizică;
– deponenții pot utiliza declarațiile anterioare ca punct de plecare pentru cea nouă, evitându-se astfel reintroducerea acelorași informații pentru fiecare perioadă de raportare;
– chiar și pe termen scurt, noul sistem electronic de declarare va contribui la economisirea de resurse financiare și la limitarea interacțiunilor umane, aspecte care devin mai mult decât salutare în situații sensibile, precum pandemia Covid-19.

Noul mecanism digitalizează întreg procesul de completare, semnare, transmitere și publicare a declarațiilor, păstrând totodată fluxul obișnuit și interacțiunile dintre Deponent (D), Persoana responsabilă (PR) din instituția publică și Agenția Națională de Integritate (ANI).

Începând cu 1 ianuarie 2022, toate persoanele prevăzute de lege vor avea obligația de a transmite declarațiile semnate electronic prin intermediul platformei e-DAI.

Potrivit legii, până la data de 31 decembrie 2021, toate autoritățile publice, instituțiile publice sau unitățile din care fac parte persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 1-38 din Legea nr. 176/2010, cu modificările și completările ulterioare, au obligația de a asigura deponenților certificate calificate pentru semnătură electronică.

Semnătura electronică poate fi obținută aici.

:: Manual de utilizare

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti