Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Regulile de protecție sanitară pentru organizarea procesiunilor și pelerinajelor religioase
17.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 504 din 14 mai 2021 a fost publicat Ordinul nr. 685/939/2021 privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor și/sau pelerinajelor religioase.

I. Reguli generale de protecție sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor și/sau pelerinajelor religioase

1. Procesiunile și/sau pelerinajele religioase se organizează cu asigurarea unei distanțe minime de siguranță de 1,5 metri între credincioși.

2. La procesiunile și/sau pelerinajele religioase este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

3. Personalul de cult (clerical sau neclerical), direct sau prin persoane special desemnate de către aceștia, se va îngriji de respectarea de către participanți a distanței minime de siguranță și a purtării corespunzătoare a măștii.

4. La procesiunile și/sau pelerinajele religioase se va efectua un triaj observațional și nu se va permite participarea persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

5. Personalul de cult (clerical sau neclerical), direct sau prin persoane special desemnate de către aceștia, se va îngriji de organizarea triajului observațional.

II. Reguli speciale de protecție sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor și/sau pelerinajelor religioase

1. Se vor dezinfecta periodic obiectele sau suprafețele frecvent atinse în timpul procesiunilor și/sau pelerinajelor religioase.

2. Personalul de cult (clerical și neclerical), direct sau prin persoane special desemnate de către aceștia, se va îngriji de dezinfectarea periodică a obiectelor sau suprafețelor frecvent atinse în timpul procesiunilor și/sau pelerinajelor religioase.

Intrare în vigoare: 14 mai 2021

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti