Facultatea de Drept. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Școala de vară „Vacanță juridică DREPT în Iași” dedicată elevilor de liceu / 11-24 iulie 2021
19.05.2021 | JURIDICE.ro

Luni, 17 mai 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a informat că va desfășura, în perioada iulie-septembrie 2021, 11 școli de vară gratuite dedicate elevilor de liceu, finanțate din Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE) de către Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare (Banca Mondială), potrivit unui comunicat.
Școlile de vară au ca scop organizarea de cursuri și alte activități relevante destinate elevilor de liceu, cu precădere celor dezavantajați social, pentru încurajarea finalizării de către aceștia a studiilor liceale și facilitarea continuării educației la nivel terțiar.
Școlile de vară, cu o durată de două săptămâni, se vor desfășura în campusul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Elevii participanți vor beneficia de cazare și masă pe toată perioada programului, iar facultățile implicate vor asigura toate resursele necesare realizării activităților. Pe parcursul școlilor de vară, elevii vor fi monitorizați în permanență de cadre didactice și studenți supraveghetori. Toate activitățile școlilor de vară se vor desfășura respectând normele în vigoare cu privire la prevenirea răspândirii virusului SAR-CoV-2 și participanților li se vor pune la dispoziție soluții de dezinfectare și măști de protecție.
În cazul în care orașul Iași va intra în scenariul roșu sau se va institui carantină la nivel zonal, regional sau național, activitățile școlilor de vară se vor desfășura în mediul on-line.
Elevii care studiază la unul dintre liceele eligibile în cadrul Proiectului ROSE se pot înscrie la școala de vară „Vacanță juridică DREPT în Iași – Drept în Iași!” (Facultatea de Drept), 11-24 iulie 2021.
Școala de vară „Vacanță juridică DREPT în Iași!” reprezintă o oportunitate de a descoperi viața de student la Facultatea de Drept înainte de absolvirea liceului. Activitățile propuse sunt dintre cele mai variate: cursuri, ateliere de lucru, prelevare de urme, vizite de studiu și documentare la instituții de profil și stațiuni de cercetare ale universității, vânătoare de obiective turistice după indicii juridice, dar și activități recreative, precum cele din sfera asociațiilor studențești sau chiar sportive.