Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea și completarea Regulamentului educației fizice militare
20.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul sportului, Monitorul Oficial al României, Varia (alte arii de practica)
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 524 din 20 mai 2021 a fost publicat Ordinul nr. M.99/2021 pentru modificarea și completarea Regulamentului educației fizice militare, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.149/2012.

Potrivit prezentului ordin, comandanții/șefii de la toate eșaloanele răspund de buna organizare și desfășurare a activității de educație fizică militară.

În vederea executării programului anual de educație fizică militară, comandanții și șefii de la toate eșaloanele vor asigura, prin personalul specializat,:
– identificarea și repartizarea bazei materiale corespunzătoare fiecărei structuri militare, potrivit cerințelor de pregătire: terenuri și săli de sport utilate cu echipamentele și materialele necesare, mijloace de transport pentru deplasarea centralizată la/de la locurile stabilite pentru specificul ședințelor;
– amenajarea și dotarea spațiilor astfel încât să fie respectate regulile de igienă individuală și colectivă, precum și cele de recuperare impuse de trecerea organismului de la efort la starea de repaus: dușuri, saună, masaj, aparate pentru gimnastică medicală;
– planificarea corespunzătoare a activităților astfel încât durata transportului să nu afecteze intervalul de timp alocat programului de educație fizică militară.

Evaluarea nivelului de pregătire fizică pentru personalul militar se face obligatoriu de două ori pe an, în lunile aprilie și octombrie, pe grupe de vârstă, astfel:
– grupa I – personalul militar cu vârsta de până la 30 de ani;
– grupa a II-a – personalul militar cu vârsta de la 30 până la 35 de ani;
– grupa a III-a – personalul militar cu vârsta de la 35 până la 40 de ani;
– grupa a IV-a – personalul militar cu vârsta de la 40 până la 45 de ani;
– grupa a V-a – personalul militar cu vârsta de la 45 până la 50 de ani;
– grupa a VI-a – personalul militar cu vârsta de la 50 până la 55 de ani;
– grupa a VII-a – personalul militar cu vârsta de peste 55 de ani.

Personalul militar care, din motive obiective, nu a susținut testul de evaluare a nivelului de pregătire fizică în lunile aprilie și octombrie, precum și personalul militar care a fost declarat respins va fi replanificat pentru evaluare în lunile mai, respectiv noiembrie, când va susține toate probele testului. Personalul militar care nu participă la una dintre evaluările semestriale obligatorii ale nivelului de pregătire fizică va fi declarat respins la acea evaluare.

Cadrele militare, indiferent de nivelul structurii, care nu îndeplinesc baremele testului de evaluare a nivelului de pregătire fizică pe o perioadă de un an calendaristic de la data când au fost evaluate și respinse vor fi trecute în rezervă sau direct în retragere.

Stabilirea calificativelor pentru o anumită structură – grupă, pluton, companie, unitate, compartiment, birou, secție sau direcție – se va realiza astfel:
Excelent = dacă cel puțin 90% din cei verificați au obținut cel puțin calificativul „Satisfăcător”;
Bun = dacă cel puțin 70% din cei verificați au obținut cel puțin calificativul „Satisfăcător”;
Marginal = dacă cel puțin 60% din cei verificați au obținut cel puțin calificativul „Satisfăcător”;
Nesatisfăcător = dacă mai puțin de 60% din cei verificați au obținut cel puțin calificativul „Satisfăcător”.

Stabilirea calificativelor pentru unități/structuri militare care au în compunere subunități/microstructuri se va face astfel:
Excelent = dacă minimum 2/3 din subunități/microstructuri au obținut cel puțin calificativul „Excelent”, iar celelalte subunități/microstructuri au obținut cel puțin calificativul „Bun”;
Bun = dacă minimum 2/3 din subunități/microstructuri au obținut cel puțin calificativul «Bun», iar celelalte subunități/microstructuri au obținut cel puțin calificativul „Marginal”;
Marginal = dacă minimum 2/3 din subunități/microstructuri au obținut cel puțin calificativul „Marginal”;
Nesatisfăcător = dacă mai mult de 1/3 din subunități/microstructuri au obținut calificativul „Nesatisfăcător”.

Intrare în vigoare: 1 ianuarie 2022

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti