« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

CEDO. Terheş v. România. Măsurile privind combaterea pandemiei nu pot fi echivalate cu arestul la domiciliu
20.05.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 20 mai 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat în unanimitate cererea inadmisibilă în cauza Terheş v. România (cererea nr. 49933/20), potrivit unui comunicat.

Cauza a vizat instituirea izolării care a fost dispusă de guvernul român în perioada 24 martie – 14 mai 2020 pentru a combate pandemia COVID-19 și care a presupus restricții la părăsirea casei.

Curtea a decis că măsura invocată nu poate fi echivalată cu arestarea la domiciliu. Nivelul de restricţii impuse libertăţii de circulaţie a reclamantului nu permite să se considere că izolarea generală dispusă de autorităţi a constituit o privare de libertate. În opinia Curții, reclamantul nu ar putea, prin urmare, să afirme că a fost privat de libertate în sensul articolului 5 § 1 din Convenție.

 
Secţiuni: CEDO, Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Drepturile omului, Jurisprudență, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD