« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
 1 comentariu

Tudor Pop încurajează sportul în condiţii de siguranţă
21.05.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 21 mai 2021, Deputatul Tudor Pop a anunţat că a depus Propunerea legislativă pentru modificarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 (BP269/19.05.2021), prin care copiii şi adulţii au acces liber şi gratuit pe terenurile de sport din incinta şcolilor, a cluburilor sportive şcolare şi universitare şi dreptul de a le folosi gratuit, respectând programul şi activităţile stabilite de respectiva instituţie, potrivit agerpres.ro.

Tudor Pop: „Din păcate, cele mai multe şcoli rămân închise după încheierea programului, iar bazele sportive publice sunt, în multe cazuri, degradate şi prost întreţinute de administratorii ei, deci inutilizabile. (…) Din statisticile în ceea ce priveşte nivelul de practicare a mişcării şi a sportului arată deloc grozav. Conform unui studiu EUROSTAT din 2018, România se situează printre ultimele locuri în UE la practicarea sportului şi a mişcării, iar unul dintre motivele invocate de către românii care au participat la acest studiu este lipsa accesului la infrastructura sportivă în zonele în care locuiesc. Şi din acest motiv cel mai mult de suferit au copiii şi adolescenţii, dar şi adulţii care vor să facă sport. În tot acest timp curţile şcolilor rămân închise. Nici bazele sportive publice n-o duc mai grozav, cu mici excepţii.

Îmi doresc ca curtea şcoli să redevină acel spaţiu sigur în care să ne putem trimite copii să se joace, să înveţe jocuri noi, să bată mingea, să descopere ce înseamnă un sport de echipă, să câştigi, să pierzi. (…) Proiectul este destinat să încurajeze cât mai mulţi copii şi tineri să facă mişcare şi sport în condiţii de siguranţă.”

 
Secţiuni: Dreptul sportului, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Tudor Pop încurajează sportul în condiţii de siguranţă”

  1. Cel mai recent studiu Eurobarometru concluzionează faptul că România se află pe locul 2 în Uniunea Europeană în ceea ce privește sedentarismul, lucru extrem de îngrijorător.
    Mai mult de atât, peste 65% dintre români obișnuiesc să nu facă deloc mișcare de-a lungul săptămînii și al programului lor de zi cu zi.
    Aceste date ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă.
    În ceea ce îi privește pe cei mici, cu siguranță, efectele acestei triste și dificile perioade se resimt și se vor mai resimți o bună vreme. Tocmai de aceea, încurajarea sportului trebuie să aibă prioritate.
    Pandemia de COVID-19 a accentuat apariția de emoții negative, anxietate, stres, oboseală, resimțite foarte puternic de cei mici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD