Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Suciu Popa intră în parteneriat cu compania daneză de tehnologie Whistleblower Software pentru a oferi clienților o soluție completă end-to-end în domeniu
24.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Suciu Popa este încântată să anunțe parteneriatul încheiat cu Whistleblower Software, un dezvoltator danez de software care furnizează o interfață web conformă GDPR, dezvoltată special pentru implementarea cerințelor Directivei Whistleblowing, și care poate fi personalizată în funcție de nevoile și caracteristicile concrete ale fiecărei organizații în parte. Whistleblower Software oferă un canal online de whistleblowing care poate fi accesat de oriunde și care permite raportarea în mod confidențial sau anonim. Soluția propusă de Whistleblower Software este găzduită în Europa, având serverul principal în Frankfurt și servere de back-up în alte state U.E., furnizorii de servicii de hosting fiind auditați în mod regulat și având certificări precum ISO 27001 și ISO 27018.

Prin încheierea acestui parteneriat exclusiv, Suciu Popa are capacitatea de a furniza clienților și oricăror alte organizații interesate un program integrat și complet personalizat de conformitate, prin care se realizează implementarea Directivei Whistleblowing. Programul vine la pachet politici și reguli de raportare în cadrul organizației și continuă cu stabilirea protocoalelor de investigare, până la personalizarea unei soluții software de ultimă generație, complet optimizată, fiind totodată oferită asistență completă de către partenerii noștri tehnici. Obiectivul acestui program de conformitate este de a furniza un instrument intern complet de raportare și de investigare, prin care să se asigure faptul că informațiile vor fi tratate într-o manieră profesionistă, preventivă și segregată, în același timp externalizându-se complet responsabilitatea pentru integritatea și confidențialitatea datelor.

Pentru detalii și un scurt demo accesati http://www.suciupopa.ro/whistleblower-solution/

Suciu Popa este o firmă de avocatură full-service, fondată de avocați care împărtășesc aceleași valori profesionale: angajamentul de a aduce plus-valoare clienților prin înțelegerea profundă a nevoilor de business, implicare substanțială din partea partenerilor și soluții juridice clare si neechivoce. Suciu Popa se bazează pe reputația solidă a partenerilor săi, construită de-a lungul a peste 20 de ani de reprezentare a unor investitori strategici majori și fonduri de investiții, antreprenori locali și corporații străine, autorități publice și instituții financiare internaționale, într-o multitudine de tranzacții inovatoare și litigii de referință. Suciu Popa este recunoscută în mod constant ca firma de avocatura de top de către ghidurile internaționale de profil precum Legal 500, Chambers & Partners, IFLR1000, Benchmark Litigation sau GAR100, clienții afirmând despre Suciu Popa că „[sunt] creativi, putându-se comunica cu ei cu ușurință, și au o perspectivă foarte bună asupra businessului”, „sunt incredibil de eficienți în a furniza informații extrem de precise și de valoroase”, „oferă asistență specializată și ne sugerează în mod obișnuit abordări juridice care ne oferă o protecție suplimentară, adesea asupra unor aspecte cu privire la care nu ne-am fi gândit” și „[sunt] extrem de receptivi și de empatici cu privire la nevoile clienților și știu cum să facă față situațiilor dificile”.

Whistleblower Software și-a propus să definească următoarea generație de sisteme și servicii de whistleblowing, precum și să stabilească noi standarde în acest domeniu. Având sediul în Danemarca, Whistleblower Software este formată dintr-o echipă de antreprenori cu experiență în tehnologie, specializați în crearea de soluții inovative sigure și scalabile pentru companiile și angajații lor din întreaga Uniune Europeană.

Directiva U.E. 2019/1937 privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii (cunoscută drept Directiva Whistleblowing) a intrat în vigoare la data de 16 decembrie 2019, iar, până la data de 17 decembrie 2021, Statele Membre au obligația de a o transpune în legislația lor națională.

Directiva impune organizațiilor termene stricte de implementare, companiile cu mai mult de 250 de angajați având obligația de a pune în practică un canal de whistleblowing complet funcțional încă din acest an. Companiilor care au între 50 și 250 de angajați le este recomandat ca mai întâi să adreseze intern de raportările privind încălcări  ale dispozițiilor legale iar, până în 2023, să aibă implementate platforme și instrumente complete de raportare.

Inițiativa U.E. este consecința scandalurilor majore din ultimii ani, începând cu LuxLeaks și continuând cu Panama și Paradise Papers, Dieselgate sau Cambridge Analytica. Aceste evenimente au îndreptat atenția publicului și acțiunile Comisiei Europene asupra manierei în care încălcarea dispozițiilor legale în cadrul organizațiilor atât din sectorul public, cât și cel privat, ar putea afecta în mod grav interesul și siguranța publică, precum și economiile naționale sau chiar la nivelul U.E. S-a constatat că multe dintre aceste cazuri au ieșit la iveală datorită unor oameni care au raportat situațiile de încălcare a legii pe care le-au întâlnit la locul de muncă sau în context profesional.

Pentru a proteja identitatea și interesele avertizorilor de integritate, Directiva impune ca raportarea să fie procesată și stocată într-o maniera sigură, conformă cu GDPR, avertizorii primind acces la mecanisme de raportare confidențială și fiindu-le garantat faptul că vor primi feedback adecvat din partea organizației lor. Serviciul integrat furnizat de Suciu Popa în parteneriat cu Whistleblower Software răspunde tuturor cerințelor etice, legale, publice, interne și manageriale cu privire la avertizarea de integritate, oferind o soluție integrată prin care se asigură confidențialitatea și trasabilitatea raportărilor, precum și proceduri clare de lucru și de investigare.

:: English version

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti