Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Adoptarea unor măsuri privind apărarea profesiei de avocat
25.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul UNBR, întrunit în ședința din 14-15 mai 2021, a adoptat Hotărârea nr. 152 privind apărarea profesiei:

– Se ratifică Minuta ședinței Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) din 22 aprilie 2021 și toate măsurile dispuse de Comisia Permanentă în ședința menționată anterior:

– Înființarea unei comisii interdisciplinare, care să aibă drept scop redactarea unui studiu privind analiza tezelor juridice din considerentele hotărârii din dosarul Băneasa prin raportare la exigențele dreptului la apărare așa cum se desprind din Constituția României, CEDO și jurisprudența europeană.

– Înființarea unei comisii pentru cercetarea tuturor actelor de împiedicare a liberului exercițiu al profesiei de avocat, care să devină organism permanent de monitorizare a cazurilor în care exercitarea liberă și independentă a profesiei de avocat este împiedicată.

– Organizarea unei dezbateri – eveniment în scopul conștientizării publicului și a factorilor de decizie la nivel național și european în privința acumulării unor probleme care tind să devină sistemice în justiție și afectează exercițiul liber al profesiei de avocat.

– Organizarea Conferinței profesiilor juridice (în preajma Congresului 2021).

– Contactarea unor firme de PR pentru conceperea unui mesaj unitar și consecvent în urma căruia cetățeanul să înțeleagă rolul avocatului și faptul că abuzul asupra avocatului va fi, în final, un abuz împotriva cetățeanului. Problema va fi supusă atenției Consiliului UNBR.

– Transmiterea unui memoriu către Consiliul Superior al Magistraturii, prin care UNBR să arate că profesia de avocat denunță faptul că o serie de activități obișnuite de reprezentare și consiliere ale avocatului pot fi concepute ca infracțiuni, iar anumite aspecte de deontologie profesională pot fi transferate în spațiul răspunderii penale, așa cum reiese din unele pasaje cuprinse în motivarea instanței în dosarul Ferma Băneasa.

– Se mandatează Comisia Permanentă să aibă o întâlnire cu Consiliului Superior al Magistraturii, pe agenda căreia să figureze subiecte ce țin de exercitarea profesiei de avocat în condițiile legii, precum: neidentificarea avocatului cu faptele clientului, secretul profesional, onorariul de succes etc.

:: Hotărârea

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti