« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CEDO. Big Brother Watch și alții împotriva Regatului Unit. Unele aspecte ale regimului de interceptare în masă sunt contrare Convenției. Prof. univ. dr. Iulia Motoc, membru în completul de judecată
25.05.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 25 mai 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat că unele aspecte ale regimului britanic de interceptare în masă sunt contrare convenției, în cauza Big Brother Watch și alții împotriva Regatului Unit.

Marea Cameră a hotărât în unanimitate că:
– a existat o încălcare a articolului 8 (dreptul la respectarea vieții/comunicațiilor private și de familie) în ceea ce privește regimul de interceptare în masă;
– a existat o încălcare a articolului 8 în ceea ce privește regimul de obţinere a comunicaţiilor de la furnizorii de servicii de comunicații;
– a existat o încălcare a articolului 10 (libertatea de exprimare), referitoare atât la regimul de interceptare în masă, cât și la regimul de obținere a datelor de comunicare de la furnizorii de servicii de comunicații.

Cauza a vizat plângerile jurnaliștilor și organizațiilor pentru drepturile omului cu privire la trei regimuri diferite de supraveghere: (1) interceptarea în masă a comunicațiilor; (2) primirea de materiale de interceptare de la guverne străine și agenții de informații; (3) obținerea de date de comunicare de la furnizorii de servicii de comunicații.

Prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecătorul României la CEDO, a fost membru în completul de judecată.

:: Hotărârea

 
Secţiuni: CEDO, Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Jurisprudență, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD