« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

UAIC, pe prima poziție în topul universităților privind numărul de bursieri „Eugen Ionescu”
28.05.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 28 mai 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a anunțat că UAIC se situează și în acest an pe primul loc între instituțiile de învățământ superior din țară în ceea ce privește numărul de bursieri „Eugen Ionescu”, potrivit unui comunicat.

Este vorba despre 11 bursieri „Eugen Ionescu” – 6 doctoranzi și 5 cercetători post-doctorat din Camerun, Congo, Egipt, Haiti, Madagascar și Maroc – vor efectua stagii de cercetare la UAIC în lunile următoare.

În cadrul apelului la candidaturi 2020 – 2021, peste 300 de candidați și-au exprimat interesul pentru o bursă de cercetare la UAIC, iar 108 dintre aceștia au primit pre-acceptul din partea facultăților UAIC, intrând astfel în competiția finală. În urma evaluării realizate de Agenția Universitară a Francofoniei, 67 de bursieri au fost selectați pentru burse de cercetare la cele 25 de universități românești participante în program.

Începând din anul 2007, odată cu adoptarea Hotărârii de Guvern privind crearea unui program de burse de studii doctorale şi de cercetare post-doctorat „Eugen Ionescu”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a participat activ la acest program, oferind un cadru generos de cercetare unui important număr de doctoranzi și cercetători post-doctorat din numeroase țări din Africa, Europa și Asia.

În cei 13 ani de la implementarea acestui program de burse, aproximativ 25% din numărul total de peste 900 de bursieri finanțați de Guvernul României au efectuat stagii de cercetare în aproape toate facultățile UAIC: Biologie, Chimie, Drept, Economie și Administrarea Afacerilor, Filosofie și Șiințe Social-Politice, Fizică, Informatică, Istorie, Geografie și Geologie, Litere, Matematică și Psihologie și Științe ale Educației.

Țările de proveniență ale celor 199 de bursieri (113 doctoranzi și 86 de cercetători postdoctorat) găzduiți de UAIC în această perioadă au fost: Algeria, Armenia, Benin, Bulgaria, Burkina Faso, Camerun, Canada, Coasta de Fildeş, Republica Centrafricană, Ciad, Republica Democrată Congo, Franța, Grecia, Madagascar, Mali, Maroc, Republica Moldova, Senegal, Slovacia, Togo, Tunisia, Ucraina, Ungaria, Vietnam.

 
Secţiuni: UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD