Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Comunicare profesională Flux informații SELECTED Top Legal

PwC România și D&B David și Baias au acordat consultanță Consiliului Județean Bihor în vederea instituirii unor obligații de serviciu public pentru servicii aeriene regulate de pe Aeroportul Internațional Oradea

17 aprilie 2024 | JURIDICE.ro

PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, au acordat consultanță Consiliului Județean Bihor în vederea instituirii unor obligații de serviciu public (OSP) pentru operarea de servicii aeriene regulate de pe Aeroportul Internațional Oradea, în vederea asigurării conectivității cetățenilor și stimularea mediului de business din județul Bihor.

Obligațiile de serviciu public aerian reprezintă o premieră în România și sunt limitate astfel încât să garanteze pe rutele vizate operarea unor servicii aeriene regulate minime care să satisfacă anumite standarde fixe (precum cele de continuitate, regularitate și de capacitate minimă), în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1008/2008 privind normele comune pentru operarea serviciilor aeriene în Comunitate, cu modificările și completările ulterioare. În urma organizării unei proceduri publice de ofertare, accesul la serviciile regulate pe o rută OSP poate fi limitat la un singur operator aerian din UE, inclusiv cu posibilitatea acordării unei compensații financiare pentru satisfacerea cerințelor OSP.

La nivel național, prima rută OSP instituită vizează servicii aeriene regulate între Oradea și Varșovia. Avizul de informare privind instituirea OSP pe această rută și invitația de participare la procedura publică de ofertare pentru operarea de servicii aeriene regulate în conformitate cu OSP au fost publicate în Jurnalul Oficial al UE în data de 8 ianuarie 2024. În urma licitației derulate, semnarea contractului valabil pe o perioadă de patru ani cu LOT Polish Airlines în calitate de ofertant declarat câștigător a avut loc în data de 12 aprilie 2024. Zborurile pe ruta Oradea – Varșovia vor fi operate de LOT Polish Airlines cu o frecvență de 4 zboruri pe săptămână și cu aeronave având o capacitate minimă de 75 de locuri. Astfel, locuitorii din Oradea și împrejurimi, precum și pasagerii care călătoresc în interes de afaceri, vor beneficia de rețeaua extinsă de conexiuni aeriene a LOT Polish Airlines, care asigură legătura către zeci de destinații din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada și Asia, prin hub-ul de pe Aeroportul Chopin din Varșovia. Această conexiune este indispensabilă pentru dezvoltarea mediului de business din Oradea și asigură continuarea dezvoltării accelerate a orașului.

Consultanța acordată de echipa PwC și D&B a vizat informarea Comisiei Europene cu privire la intenția Consiliului Județean Bihor de instituire a unor obligații de serviciu public și justificarea acesteia având în vedere importanța strategică a serviciilor aeriene regulate în dezvoltarea regională a municipiului Oradea și județului Bihor. De asemenea, echipa PwC și D&B a oferit asistență în pregătirea documentației și organizarea procedurii de ofertare publică pentru selectarea operatorilor aerieni care vor opera rutele vizate de obligațiile de serviciu public în condiții de exclusivitate.

Echipa PwC România a fost formată din Ionuț Simion, Partener, Sorin Petre, Partener, Ruxandra Chiriță, Director, Cristina Rusen, Director, Vlad-Tiberiu Radu, Senior Associate.

Echipa D&B David și Baias a fost coordonată de Sorin David, Partener și formată din specialiști în dreptul Uniunii Europene și al concurenței, respectiv Lucian Bozian, Avocat Senior Coordonator, Sonia Voinescu, Avocat Senior Coordonator, Gabriela Ifrim, Avocat Senior.

Arbitraj comercial

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Despre PwC

 Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o rețea de firme prezentă în 151 de țări cu mai mult de 360.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul consultanței pentru afaceri, auditului și consultanței fiscale.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership