« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Camera Notarilor Publici București a organizat o licitație caritabilă pentru liceenii nevăzători
30.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 30 septembrie 2021, Camera Notarilor Publici București a informat că Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta”, ce găzduiește și educă copii cu deficiențe de vedere, a primit obiectele achiziționate din banii strânși la licitația caritabilă organizată de 1 Iunie 2021, potrivit unui comunicat.

Au fost cumpărate și predate Liceului, o imprimantă Braille și numeroase alte obiecte adaptate nevoilor acestor copii: bastoane speciale care să îi ajute să se orienteze, lupe, globuri pământești, atlase, truse de geometrie, jocuri de șah și multe alte materiale tiflotehnice.

În timpul vizitei efectuate la liceu, notarii publici au fost recompensați cu o minunată diplomă editată, și cu imprimanta Braille, chiar de copii, cu multe zâmbete și îmbrățișări! La cât mai multe fapte bune împreună!

***

Marți, 1 iunie 2021, cu ocazia Zilei Copilului, Camera Notarilor Publici București (CNPB) a organizat o licitație cu scop caritabil prin care s-a colectat suma de 100.000 de lei pentru achiziționarea unei imprimante Braille și a unor rechizite, ce vor fi donate copiilor cu deficiențe de vedere de la Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” din București.

Imprimanta este necesară liceului pentru activitățile educaționale curente, dar și pentru examenul de Bacalaureat pe care elevii cu nevoi speciale îl susțin în aceleași condiții cu ceilalți elevi, dar redactarea subiectelor se face în Braille, potrivit unui comunicat.

În cadrul evenimentului, notarii Camerei București au licitat tablouri, cărți, manuscrise, gravuri, obiecte de artizanat, dar și alte obiecte cu valoare istorică și artistică. De asemenea, alți membri ai Camerei care nu au putut participa la licitație au susținut cauza caritabilă prin donații în bani.

Președinta CNPB, Laura Badiu, a declarat că „Notarii din Camera București sărbătoresc 1 Iunie în cel mai frumos mod cu putință, așa cum ne-au obișnuit, ajutând membrii comunității. Condițiile extrem de dificile în care elevii Liceului Tehnologic Special își desfășoară activitatea didactică ne-au impresionat și nu am putut să rămânem indiferenți. De aceea, am hotărât să sărbătorim I Iunie ajutând fiecare dintre noi să le facem viața mai ușoară acestor copii minunați. Le mulțumesc colegilor care au organizat evenimentul și care au susținut această cauză caritabilă, arătând că sunt din nou, înainte de orice, oameni cu un suflet nobil.”

 
Secţiuni: Anunțuri, Notari, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD