Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României: Ne dorim ca instituția noastră să devină mai prezentă în viața publică
02.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 28 mai 2021, Curtea de Conturi a României a anunțat că a organizat, în perioada 26-27 mai 2021, în cadrul proiectului “Extinderea sistemului de planificare strategică la nivelul ministerelor de resort-ll” (SIPOCA 612), o conferință internațională pe tema planificării strategice la nivelul administrației publice centrale, potrivit unui comunicat.

În cadrul dezbaterilor au fost prezentate exemple de bune practici de la nivelul Curții de Conturi Europene, al Curții de Conturi a Franței, precum și al Serviciului de Audit Intern din cadrul Comisiei Europene în ceea ce privește importanța sistemului de control intern în planificarea strategică, respectiv rolul acestora în procesul de elaborare și îmbunătățire a documentelor strategice prin recomandările lor.

Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României, în deschiderea conferinței: “Ne dorim ca instituția noastră să devină mai prezentă în viața publică, mai aproape de entitățile auditate prin experiența și expertiza sa, pentru a oferi valoare adăugată în calitatea vieții cetățeanului. În drumul nostru spre reformă și modernizare avem nevoie de exercițiul colaborării cu cei mai buni și mai experimentați auditori la nivel internațional și, de aceea, astfel de întâlniri de lucru sunt cele mai bune prilejuri pentru a pune împreună experiența noastră în beneficiul tuturor.”

Totodată, prin intermediul proiectului a fost realizată o analiză panoramică privind planificarea strategică și legătura cu sistemul de control intern managerial pentru perioada 2015 – 2019, concluziile acesteia fiind prezentate în cadrul dezbaterilor.

La eveniment au luat parte Claudiu-Marinel Mureșan, președintele Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din cadrul Senatului României, Maria Gabriela Horga, vicepreședintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Camerei Deputaților, Mircea Abrudean, secretar general adjunct al Guvernului, și Gheorghe Zaman, membru corespondent al Academiei Române.

Obiectivul general al proiectului, al cărui beneficiar este Secretariatul General al Guvernului, vizează sprijinirea a șapte ministere[1]  în elaborarea planurilor strategice instituționale (PSI) și în corelarea acestora cu bugetul pe programe.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti