« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Activități de educație juridică VeDem Just în luna mai 2021
03.06.2021 | Gianina CLOP

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Gianina Clop

Gianina Clop

1 iunie – VeDem Just a anunțat câștigătorul concursului „Mascota Lege-n-Dar”: Cristina, 14 ani, din Rm. Vâlcea a câștigat cu „Mister Law”.

31 mai – A avut loc concursul de educație juridică „I love rule of law” pentru elevii de liceu, organizat de Facultatea de Drept din Cluj-Napoca a Universității Dimitrie Cantemir și VeDem Just.

31 mai – Doamna Roxana Topor, conferențiar universitar Facultatea de Drept, membră VeDem Just, a ținut o lecție de educație juridică cu elevii de la clasa a VI-a B, Școala Gimnazială nr. 2 Poet Ovidiu, din localitatea Ovidiu, jud. Constanța, joi, 26 mai 2021. Invitația a fost făcută de doamna profesoară Ioana Barbu.

26 mai – Doamna Roxana Topor, membru VeDem Just, a ținut o lecție de educație juridică cu elevii de la clasa a VI-a C, Școala Gimnazială nr. 2 „Poet Ovidiu, din localitatea Ovidiu, jud. Constanța. Invitația a fost făcută de profesoara Ioana Barbu. Această clasă va studia materia ca opțional anul viitor.

26 mai  Oră de educație juridică la elevii din clasa a III-a de la Școala Gimnazială ,,George Poboran”, Slatina, Olt. Domnul judecător Cristi Danileţ a răspuns invitației doamnei învățătoare Sorina Iacob.

19 mai  La solicitarea prof. Silvia Manea, de la Scoala „Ion Bancila”, Braila, judecătorul Cristi Danileț a avut o lecție online de educație juridică cu elevii din clasa a VII-a. Doamna profesoară a participat în toamna trecută la cursul de formare pentru predarea educației juridice. Din toamna următoare, ea va preda acest opțional.

19 mai  Conferențiar universitar Roxana Topor a susținut o lecție de educație juridică la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța, la solicitarea domnului profesor Mindiringiu Eduard. Împreună cu 20 de elevi la clasă și 5 online, de la a XII-a G, s-a discutat despre condițiile încheierii contractelor, aspecte ale contractului de muncă, despre legitimă apărare, drepturile și obligațiile majorului.

13 mai – VeDem Just a lansat concursul de 1 iunie „Mascotă pentru Lege-nDar” dedicat adolescenților. Locul întâi va fi o tabără la mare, alături de membrii asociației și alți copii din România și Republica Moldova.

13 mai  La inițiativa domnului profesor Mihai Grigore, azi a avut loc o întâlnire de educație juridică timp de două ore cu elevii de la Liceul Tehnologic Petre Ionescu Muscel din com. Domnești, jud. Argeș, ținute de domnul judecător Cristi Danileț.

12 mai  Domnul judecător Cristi Danileţ a avut astăzi o întâlnire online de educație juridică cu elevii de la Şcoala Gimnazială din Giroc, jud. Timiş. Au participat 90 de elevi din clasele a 5-a şi a 7-a. A discutat cu ei despre importanţa responsabilizării lor odată cu creşterea în vârstă, despre cazurile cu elevi care insultă profesori sau bat alţi copii, despre ademenirea pe net a copiilor de către adulţi rău-voitori, despre deciziile judecătorilor în privinţa copiilor în caz de divorţ a părinţilor, despre consumul de substanţe interzise, despre părinţi care îşi abuzează copiii, despre copii şantajaţi cu poze intime, despre tineri păcăliţi şi traficaţi de adulţi.

10 mai – Domnul judecător Cristi Danileț a avut întâlnire de o oră cu elevii din clasa a 12-a de la Colegiul Național Petru Rareș din Piatra-Neamț, la invitația doamnei profesoare Dorina-Luminița Drexler. Este un liceu unde s-a studiat opționalul de educație juridică în acest an și unde s-a optat pentru această materie și pentru anul şcolar viitor.

Jurist Gianina Clop
Membru VeDem Just

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: SELECTED TOP LEGAL, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD