Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Orientări bugetare cuprinse în pachetul de primăvară al Comisiei Europene
03.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 2 iunie 2021, Comisia Europeană a prezentat pachetul de primăvară al semestrului european, care oferă orientări bugetare statelor membre, pe măsură ce acestea continuă procesul de redeschidere treptată a economiilor lor, potrivit unui comunicat.

Scopul acestor orientări este de a ajuta statele membre să își consolideze redresarea economică, utilizând în mod optim Mecanismul de redresare și reziliență (RRF), instrumentul-cheie aflat în centrul NextGenerationEU.

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv pentru o economie în serviciul cetățenilor: „Prezentăm această «ediție specială» a pachetului de primăvară într-un moment crucial, deoarece redresarea este aproape, însă drumul pe care îl mai avem de parcurs este plin de necunoscute. Prin urmare, vom continua să folosim toate instrumentele pentru a readuce economiile noastre pe drumul cel bun. Clauza derogatorie generală va fi prelungită până în 2022, aceasta urmând să fie dezactivată în 2023. Încurajăm statele membre să mențină anul acesta și anul viitor politicile bugetare de sprijin, continuând investițiile publice și valorificând la maximum finanțarea provenită din Mecanismul de redresare și reziliență pentru a stimula creșterea. O combinație judicioasă de cheltuieli – care să fie axate pe investiții, în timp ce alte cheltuieli sunt menținute sub control – va facilita revenirea la poziții mai prudente pe termen mediu, ceea ce va fi deosebit de important pentru țările care au datorii mari.”

Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale: „În cadrul Summitului social de la Porto, am definit agenda socială a Europei pentru următorul deceniu, în conformitate cu Planul de acțiune privind Pilonul european al drepturilor sociale. Orientările privind ocuparea forței de muncă propuse astăzi stabilesc priorități comune pentru statele membre, concentrându-se pe crearea de locuri de muncă de calitate, pe modernizarea piețelor muncii și pe consolidarea caracterului incluziv al acestora, pe educație și formare, precum și pe sisteme de protecție socială și de sănătate adecvate. Transformarea principiilor pilonului în acțiuni concrete prin intermediul semestrului european va contribui la redresarea rezilientă, durabilă și favorabilă incluziunii a Europei.

Paolo Gentiloni, comisarul pentru economie: „Iarna sumbră care a trecut lasă acum locul unei primăveri radioase pentru economia europeană. Milioane de europeni sunt vaccinați în fiecare zi și, odată cu scăderea numărului de cazuri, restricțiile sunt relaxate treptat, iar încrederea este în creștere. NextGenerationEU este în sfârșit o realitate. Acum trebuie să parcurgem în mod corect etapele următoare. Redresarea este în continuare inegală, iar incertitudinea este încă mare, fiind așadar necesar ca politica economică să ofere sprijinul necesar atât în 2021, cât și în 2022. Datorită Mecanismului de redresare și reziliență, printre altele, investițiile publice urmează să atingă cel mai înalt nivel din ultimii zece ani. Mesajul nostru de astăzi este că toate țările ar trebui să mențină și investițiile finanțate la nivel național. Odată ce riscurile pentru sănătate vor scădea, țările UE ar trebui să facă tranziția, cu prudență, către măsuri specifice care să ajute întreprinderile și lucrătorii să evolueze în lumea post-COVID.

:: Semestrul european 2021 – Pachetul de primăvară

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti