Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Ursula von der Leyen și Bill Gates încurajează investițiile în tehnologiile climatice esențiale. UPDATE: Semnare parteneriat
04.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În cadrul Conferinței părților la Convenția Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, Bill Gates, fondatorul Breakthrough Energy, și Werner Hoyer, președintele Băncii Europene de Investiții, au semnat parteneriatul care va stimula investițiile în tehnologiile esențiale pentru domeniul climei, potrivit unui comunicat.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a declarat: „Timpul pentru a acționa este acum. Provocarea climatică ne impune să investim în inovații cu grad mare de risc și să eliminăm „prima ecologică” implicată în comercializarea noilor tehnologii. Sunt nerăbdătoare să ajung să constat că tehnologiile intră pe piață. Parteneriatul UE-Catalyst este un nou pas în direcția transformării Europei în primul continent neutru din punctul de vedere al impactului asupra climei și al inovării în domeniul climei. Mă aștept ca statele membre, industria și alte părți să se alăture cursei inovării în domeniul climei.

Werner Hoyer, Președintele Băncii Europene de Investiții, a declarat: „Pentru a îndeplini obiectivele climatice convenite la Paris, avem nevoie de o revoluție tehnologică mondială și de investiții masive în inovații revoluționare. Banca Europeană de Investiții are un istoric solid în ceea ce privește finanțarea tehnologiilor în stadii incipiente, contribuind la dezvoltarea acestora pentru a deveni mai accesibile. Astăzi utilizăm această expertiză pentru a atinge obiectivele ambițioase ale UE în materie de climă. Sunt încântat că putem să anunțăm astăzi un nou parteneriat cu Comisia Europeană și cu programul Catalyst al Breakthrough Energy pentru a sprijini soluțiile ecologice de mâine și pentru a construi un viitor ecologic pentru toți.

Bill Gates, fondatorul Breakthrough Energy, a declarat: „Atingerea unui nivel net zero va fi una dintre cele mai mari realizări ale umanității din toate timpurile. Ea va necesita noi tehnologii, noi politici și noi parteneriate între sectorul public și cel privat, la o scară nemaiîntâlnită. Acest parteneriat cu Comisia Europeană și cu Banca Europeană de Investiții va contribui la accelerarea adoptării pe scară largă a soluțiilor la problemele climatice, care vor genera industrii curate și oportunități de angajare în întreaga Europă pentru generațiile viitoare.”

***

Miercuri, 2 iunie 2021, Ursula von der Leyen și Bill Gates au anunțat un parteneriat revoluționar între Comisia Europeană și rețeaua Breakthrough Energy pentru a încuraja investițiile în tehnologiile climatice esențiale care vor face posibilă economia neutră din punct de vedere climatic, potrivit unui comunicat.

Parteneriatul urmărește să mobilizeze noi investiții de până la 820 de milioane EUR/1 miliard $ între 2022 și 2026 pentru a construi proiecte demonstrative comerciale la scară largă pentru tehnologii curate – prin reducerea costurilor lor, accelerarea introducerii lor și reducerea semnificativă a emisiilor de CO2 în conformitate cu Acordul de la Paris.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene: „Prin Pactul verde european, Europa dorește să devină până în 2050 primul continent neutru din punct de vedere climatic. Totodată, Europa are ocazia de a deveni continentul inovării în domeniul climatic. Pentru aceasta, Comisia Europeană va mobiliza în următoarea decadă investiții masive în industrii noi și cu capacitate de transformare. Iată de ce mă bucur că ne unim forțele cu Breakthrough Energy. Parteneriatul nostru va ajuta întreprinderile și inovatorii din UE să beneficieze de avantajele tehnologiilor de reducere a emisiilor și să creeze locuri de muncă de mâine.”

Bill Gates, fondatorul Breakthrough Energy: „Decarbonizarea economiei mondiale este cea mai mare oportunitate de inovare pe care lumea a văzut-o vreodată. Europa va juca un rol esențial, deoarece a demonstrat un angajament precoce și consecvent față de problemele climatice și o poziție îndelungată de lider în știință, inginerie și tehnologie. Prin acest parteneriat, Europa va crea o bază solidă pentru un viitor neutru din punct de vedere climatic, în care tehnologiile curate să fie fiabile, disponibile și accesibile pentru toți.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti