Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

Senatul susține Planul de acțiune al UE pentru Egalitatea de Gen
03.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 567 din 3 iunie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 77/2021 referitoare la Comunicarea comună către Parlamentul European și Consiliu – Planul de acțiune al UE pentru Egalitatea de Gen (Gap) III – O agendă ambițioasă pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor în acțiunile externe ale UE – JOIN(2020) 17 final.

Marți, 25 mai 2021, Senatul României a adoptat hotărârea prin care:
1. susține:
a) noul Plan de acțiune privind egalitatea de gen (Gender Action Plan III), care se constituie într-un instrument eficient pentru articularea și transpunerea în practică a priorităților asociate viziunii globale a UE în materie, pentru perioada 2021-2025;
b) cu prioritate facilitarea accesului la educație incluzivă în direcția combaterii stereotipurilor de gen;
2. consideră că adoptarea acestui Plan – GAP III va integra perspectiva de gen în toate politicile și acțiunile, considerând esențială și implicarea activă a bărbaților și a băieților în combaterea rolurilor și a stereotipurilor de gen.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti