« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
 1 comentariu

Artiștii vor fi sprijiniți prin acordarea unei indemnizații
03.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul muncii | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 3 iunie 2021, Ministerul Muncii şi Protecției Sociale a informat că Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care introduce măsuri de compensare a reducerii veniturilor pentru persoanele care au realizat venituri înainte de instituirea stării de urgență, în baza unor contracte de drepturi de autor și drepturi conexe (artiștii), potrivit unui comunicat.

Artiștii au beneficiat până acum de șomaj tehnic în baza Ordonanței de Urgență 30/2020, iar din această lună vor fi sprijiniți prin acordarea indemnizației de 41,5% din câștigul salarial mediu brut, prevăzută de OUG 132/2020.

Indemnizația se acordă numai în cazul reducerii timpului de muncă și/sau a veniturilor, potrivit unei proceduri aprobate prin HG nr. 719/2020, începând cu drepturile lunii iunie 2021, fiind necesară depunerea unei cereri însoțită de o declaraţie pe propria răspundere.

Măsura se aplică pe durata stării de alertă și încă trei luni după încetarea acesteia.

:: Proiectul

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Artiștii vor fi sprijiniți prin acordarea unei indemnizații”

  1. De-a lungul actualei pandemii, artiștii au fost printre cele mai afectate categorii. Mulți dintre aceștia au fost nevoiți să se orienteze către alte job-uri pentru a se întreține și pentru a face față cu brio provocărilor survenite. Au traversat o perioadă anevoioasă, deoarece ei nu și-au mai putut realiza vocația, iar sursele de venit le-au dispărut dintr-odată.
    Imposibilitatea lor de a-și desfășura activitatea nu doar că i-a afectat pe ei, dar a avut efecte indirecte și asupra noastră, asupra întregii societăți, căci o societate nu își poate neglija la nesfârșit sectoare precum cel cultural. Tocmai de aceea, extinderea acordării acestei indemnizații este o bine-venită măsura de sprijin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD