Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificări privind punerea în aplicare a cadrului de politică monetară a Eurosistemului
03.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 196 din 3 iunie 2021 a fost publicată Orientarea nr. 889/2021 de modificare a Orientării (UE) 2015/510 privind punerea în aplicare a cadrului de politică monetară a Eurosistemului (BCE/2021/23).

Din motive de prudență, se limitează în mod automat accesul la operațiunile de politică monetară ale Eurosistemului al contrapărților care sunt supuse supravegherii și nu îndeplinesc cerințele de fonduri proprii, pe bază individuală și/sau consolidată.

Limitarea corespunde nivelului de acces la operațiunile de politică monetară ale Eurosistemului prevalent în perioada în care o astfel de neconformitate este notificată Eurosistemului. Această limitare nu aduce atingere niciunei alte măsuri discreționare suplimentare luate de Eurosistem.

Prin urmare, accesul se restabilește după ce informațiile relevante au fost puse la dispoziția BCN relevante și s-a stabilit că respectiva contraparte îndeplinește criteriul solidității financiare. În cazul în care informațiile relevante nu au fost puse la dispoziție cel târziu în termen de 20 de săptămâni de la finalul trimestrului relevant, accesul contrapărții la operațiunile de politică monetară ale Eurosistemului se va suspenda în mod automat.

De asemenea, în contextul evaluării solidității financiare a unei contrapărți și fără a aduce atingere altor măsuri discreționare, Eurosistemul va putea limita, din motive de prudență, accesul la operațiunile de politică monetară ale Eurosistemului al următoarelor contrapărți:
– contrapărți pentru care informațiile privind indicatorii de capital și/sau ai efectului de levier sunt incomplete sau nu sunt puse la dispoziția BCN relevante și BCE în timp util și în termen de cel mult 14 săptămâni de la finalul trimestrului relevant;
– contrapărți care nu trebuie sa raporteze indicatorii de capital și ai efectului de levier, dar pentru care informațiile de un nivel comparabil sunt incomplete sau nu sunt puse la dispoziția BCN relevante și BCE în timp util și în termen de cel mult 14 săptămâni de la finalul trimestrului relevant.

Prezenta orientare va produce efecte de la data notificării sale către băncile centrale naționale ale statelor membre a căror monedă este euro și se aplică de la 28 iunie 2021. Băncile trebuie să transmită Băncii Centrale Europene textele și mijloacele referitoare la acele măsuri până la 1 iunie 2021 cel târziu.

Intrare în vigoare: 3 iunie 2021

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti