« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Modificarea Convenției vamale ref. transportul internațional de mărfuri sub acoperirea carnetelor TIR (Convenția TIR din 1975)
04.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 193 din 1 iunie 2021 a fost publicată Modificarea Convenției vamale privind transportul internațional de mărfuri sub acoperirea carnetelor TIR (Convenția TIR din 1975).

Conform notificării depozitarului, următorul amendament la Convenția TIR a intrat în vigoare la 1 iunie 2021 pentru toate părțile contractante.

Astfel, a fost adăugată o nouă notă explicativă la articolul 49, cu textul următor: „0.49. Părțile contractante pot acorda persoanelor autorizate corespunzător, în conformitate cu legislația națională, facilități mai mari în aplicarea dispozițiilor convenției. Condițiile stabilite de autoritățile competente pentru acordarea acestor facilități ar trebui, cel puțin, să includă aplicarea tehnologiilor informației și comunicațiilor pentru a garanta buna executare a regimului TIR, scutirea prezentării mărfurilor, a vehiculului rutier, a ansamblului de vehicule sau a containerului cu carnetul TIR la birourile vamale de plecare sau de destinație, precum și instrucțiunile necesare pentru ca persoanele autorizate corespunzător să desfășoare sarcinile specifice încredințate în baza Convenției TIR autorităților vamale, de exemplu, completarea și ștampilarea carnetului TIR sau aplicarea și verificarea sigiliilor vamale. Persoanele autorizate corespunzător cărora li s-au acordat facilități mai mari ar trebui să pună în funcțiune un sistem de evidență a documentelor care să le permită autorităților vamale să efectueze controale vamale eficace, să supravegheze regimul și să realizeze controale aleatorii. Facilitățile mai mari ar trebui acordate fără a se aduce atingere răspunderii titularilor de carnete TIR, astfel cum se prevede la articolul 11 alineatul (2) din convenție.”

Intrare în vigoare: 1 iunie 2021

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Transporturi | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD