Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Bacău. Schimbarea măsurii educative a internării
07.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Bacău a reținut, cu privire la o cerere de schimbare a măsurii educative a internării, că persoana internată a făcut progrese in vederea reintegrării sociale și a manifestat disponibilitatea pentru optimizarea nivelului de educație, participând la programele și activitățile derulate, însă, în pofida faptului că îndeplinește și condițiile prevăzute de lege relative la executarea fracției minime a măsurii educative a internării, acest lucru nu înseamnă că cererea formulată este și fondată. În raport de gravitatea faptei comise pentru săvârșirea căreia s-a luat măsura educativă pe care o execută persoana internată în prezent, precum și de perseverența infracțională de care a dat dovadă (când anterior i-au fost aplicate și alte măsuri educative neprivative de libertate pentru comiterea unor fapte similare), Curtea a apreciat că aceste aspecte constituie temeiuri relevante de natură a impune concluzia că minorul nu a atins un nivel suficient în vederea reintegrării sociale, motiv pentru care a respins cererea și a fixat un termen de reanalizarea acesteia. (Decizia penală nr. 9 din 21 ianuarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Bacău, Secția penală și pentru cauze cu minori și familie)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti