Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Galați. Nerespectarea unor termene procedurale privind achizițiile publice


08.06.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Achiziții publice, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Galați a reținut că, pentru finalizarea contractului de achiziție publică, autoritățile au obligația de a emite documente constatatoare referitoare la îndeplinirea sau, după caz, neîndeplinirea obligațiilor contractuale de către contractant. Totuși, termenul pentru întocmirea acestuia nu este unul de decădere, întrucat nu vizează un drept subiectiv civil, ci o obligație legală care trebuie îndeplinită, însă pentru nerespectarea sa nu a fost prevăzută sancțiunea nulității exprese. De asemenea, nici nerespectarea termenului pentru publicarea în SEAP a documentului constatator nu poate să-i afecteze legalitatea, ci eventual opozabilitatea față de terți, aceasta fiind o formalitate ulterioară încheierii actului administrativ contestat. (Decizia nr. 385 din 20 aprilie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Galați, Secția Contencios Administrativ și Fiscal)

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti