« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

CMS a asistat ING Bank România în extinderea unei finanțări în valoare de 100 milioane Euro și prin includerea unor componente ESG
08.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Firma internațională de avocatură CMS a asistat ING Bank România în legătură cu extinderea și modificarea creditului bilateral în valoare de 100 milioane Euro acordat unei societăți din grupul NEPI Rockcastle, printre altele, prin adăugarea unor componente ESG (de mediu, sociale și de guvernanță).

Ana Radnev, Partener, coordonatoarea practicii de drept financiar-bancar din cadrul CMS România, co-head al departamentului de finanțare sustenabilă din CMS: „Cunoștințele CMS în domeniul ESG sunt un atu pentru clienții noștri, atât cei din România cât și cei din regiune, care sunt din ce în mai interesați în respectarea standardelor ESG, iar obținerea unui rating de risc, precum cel oferit de Sustainalytics, prezintă avantaje în ceea ce privește accesul la finanțare și plasamentul de investiții. Așadar, alături de colegele mele Alina Tihan și Diana Rotaru continuăm șirul trazacțiilor de succes, finanțările sustenabile profilându-se ca o soluție de finanțare tot mai atrăgătoare atât pentru bănci/finanțatori cât și pentru investitori/corporații.”

Alina Tihan, Senior Counsel în cadrul CMS România: „Suntem încântați că am asistat ING Bank România în acest proiect şi ne bucurăm că există un interes din ce în ce mai mare din partea băncilor, dar și a corporațiilor, pentru finanțări “verzi”, sustenabile. O astfel de finanțare presupune o evaluare permanentă a standardelor ESG care trebuie respectate de împrumutat și de îndeplinirea cărora depinde costul final al creditului.”

CMS a dezvoltat o practică în domeniul managementului factorilor ESG, biroul CMS din București jucând un rol important în coordonarea operațiunilor de finanțare sustenabilă, la nivel de grup.

Finanțarea verde acordată de ING Bank România grupului NEPI Rockcastle a fost coordonată de Ana Radnev (Partner, Finance) împreună cu Alina Tihan (Senior Counsel, Finance). De asemenea, din echipa CMS au mai făcut parte Diana Rotaru (Associate, Finance), ea lucrând și în acest proiect împreună cu Ana Radnev pe toate aspectele de sustenabilitate, și Loredana Barbu (Lawyer, Finance).

Despre CMS:

Înființată în anul 1999, CMS este o organizație integrată, multi-jurisdicțională, de firme de avocatură, care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscală. Cu peste 70 de birouri în peste 40 de țări din întreaga lume și peste 4.800 de avocați, CMS deține o expertiză îndelungată atât în domeniul consultanței în jurisdicțiile sale locale, cât și internaționale. Având în portofoliu mari companii multinaționale, cât și companii cu capital mediu și start-up-uri, CMS oferă rigoarea tehnică, asistență juridică strategică și parteneriat pe termen lung pentru a menține fiecare client în poziția de lider al domeniului în care acesta activează.

Firmele membre CMS oferă o gamă largă de expertiză în 19 domenii de practică și sectoare de activitate, precum drept societar/fuziuni și achiziții, energie & schimbare climatică, fonduri, sănătate și științe medicale, tehnologie, media, telecomunicații (TMT), taxe, sectorul financiar-bancar, comercial, concurență & EU, litigii, dreptul muncii & pensii, proprietate intelectuală, drept imobiliar și construcții.

:: English version

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD