Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Despre respectarea regulilor în lumea digitală
18.06.2021 | Andrei SĂVESCU

Secţiuni: Business, Corporate, Cyberlaw, Drept comercial, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Săvescu

Andrei Săvescu

1. Afacerea nu trăiește din respectarea regulilor – nici statul și nici vreun partener de afaceri sau beneficiar nu dau bani pentru asta – ci din întreținerea relațiilor comerciale, din marketing și vânzări.

2. Lumea în care trăim este tot mai bogată în reglementări. Regulile sunt tot mai numeroase, mai cu seamă în privința persoanelor juridice. Când te ocupi de o afacere, respectarea regulilor juridice este vitală, iar nerespectarea lor îngreuiază afacerea până la sufocare.

3. Respectarea puzderiei de reguli juridice, care, după ce că sunt multe, se mai și schimbă frecvent, este foarte împovărătoare. Respectarea regulilor juridice este atât de grea, încât nu poate fi realizată așa cum se cuvine de fiecare companie în parte, pentru că ar fi prea scump să menții salariați care să cunoască toate regulile juridice care trebuie avute în vedere, zi de zi.

4. De aceea, piața a cerut servicii specializate de Compliance: oameni al căror job este să asigure respectarea miilor de reglementări legale prin care trebuie să navigheze orice business. Prestatorul de servicii de Compliance exact asta face: are grijă de afacerea întreprinzătorului, pentru ca întreprinzătorul să poată face business!

5. În lumea digitală, în care trăim deja, regulile sunt tot mai numeroase, tot mai dinamice și tot mai greu de înțeles. În această lume, diferența dintre instrucțiunile tehnice de desfășurare a activității omenești și regulile de drept se estompează. Nevoia de conformare este în creștere, nevoia de judecători în scădere.

Av. dr. Andrei Săvescu, SSA

* Aceste idei au fost expuse în cadrul conferinței Ethical and Social Dimensions in Public Administration & Law / 17-18 iunie 2021

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti