Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Suciu Popa câștigă definitiv un litigiu inițiat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri
09.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust

Suciu Popa câștigă definitiv un litigiu inițiat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care s-a solicitat atragerea răspunderii patrimoniale a mai multor persoane care au deținut calitatea de șefi de serviciu sau departament în cadrul Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului (D.P.A.P.S.) pentru recuperarea unui pretins prejudiciu în valoare de peste 1 mil. EUR constatat printr-o decizie a Curții de Conturi. Acțiunea a fost respinsă definitiv de către instanța de judecată ca neîntemeiată.

Soluția pronunțată este relevantă în contextul în care există o practică de formulare a unor astfel de cereri de către instituțiile publice, în unele situații fără verificarea în concret a îndeplinirii condițiilor privind atragerea răspunderii patrimoniale, bazat strict pe rapoarte întocmite de Curtea de Conturi.

Soluția instanței de judecată se alătură astfel unei serii de alte litigii similare câștigate în mod definitiv de Suciu Popa – contribuind la consolidarea practicii în această materie – și vine să confirme faptul că decizia unei autorități administrative, fără atribuții jursidicționale, prin care se constată anumite nereguli în administrarea instituțiilor publice nu poate constitui un temei suficient pentru atragerea răspunderii persoanelor fizice ce ocupă funcții de conducere în cadrul acestor instituții.

Echipa Suciu Popa care a gestionat cu succes acest dosar a fost condusă de Daciana Popa, partener cu o experiență de avocat litigant de peste 17 ani și coordonator al practicii de litigii al firmei.

Suciu Popa este o firma de avocați de top, care oferă servicii juridice complete, cu performante notabile în toate ariile dreptului afacerilor, incluzând litigii și arbitraje, dreptul muncii, drept administrativ și contencios, dezvoltarea de proiecte, drept corporative, fuziuni și achiziții, energie și resurse naturale, fiind clasată în mod constant de toate directoarele locale și internaționale în topul furnizorilor de servicii juridice. Fiind angajată pe deplin să facă diferența pe piața avocațială din România, Suciu Popa se bazează pe experiența și reputația solida a avocaților și a partenerilor săi, construite pe parcursul a peste 20 de ani de asistență a clienților multinaționali, investitorilor strategici și fondurilor de investiții, autorităților publice și instituțiilor financiare internaționale, în unele dintre cele mai complexe tranzacții transfrontaliere, proiecte de investiții și litigii.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti