Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Banner BA-02
Comunicare profesională Drept comercial Energie Fiscalitate Fuziuni și achiziții SELECTED Top Legal

CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România

29 aprilie 2024 | JURIDICE.ro

Firma internațională de avocatură CMS a asistat compania energetică multinațională Iberdrola cu privire la acordul pentru vânzarea companiei eoliene Eolica Dobrogea One, producător de energie eoliană cu o capacitate de 80 MW, către Premier Energy Group, pentru suma de 88 de milioane de euro. Această tranzacție marchează ieșirea completă a Iberdrola de pe piața românească și face parte din planul său strategic de vânzare a activelor secundare. Tranzacția este supusă aprobărilor standard de reglementare.

Cu o istorie de peste 180 de ani, compania spaniolă Iberdrola se numără printre liderii globali în producția de energie eoliană și este una dintre cele mai mari companii de electricitate din lume din punct de vedere al capitalizării bursiere.

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România și Head of CEE Corporate M&A, a declarat: „Suntem încântați că am sprijinit Iberdrola în acordul de vânzare a activelor sale din România, marcând astfel ieșirea sa de pe piața locală. Pentru CMS, aceasta este cea mai recentă dintr-un șir lung de tranzacții din sectorul energiei regenerabile și demonstrează încă o dată experiența noastră solidă din domeniu, precum și abilitatea de a gestiona tranzacții complexe de fuziuni și achiziții în energie. Iberdrola, unul dintre liderii din domeniul energiei regenerabile, își propune să sprijine tranziția energetică către resurse ecologice, un obiectiv ce reflectă îndeaproape și misiunea CMS. Vom urmări cu nerăbdare parcursul companiei în realizarea planurilor sale strategice de viitor.”

Mircea Moraru, Counsel, Corporate M&A al CMS România, a adăugat: “Această vânzare este o tranzacție semnificativă pentru Iberdrola și mă bucur că i-am putut sprijini în acest proiect, care a necesitat un efort și un angajament important din partea tuturor echipelor implicate. A fost un privilegiu să lucrăm cu echipa Iberdrola pentru a realiza această tranzacție complexă.”

Echipa CMS a fost coordonată de Horea Popescu și Mircea Moraru (Corporate M&A) și i-a inclus pe Horia Drăghici și Andrei Cristescu (Comercial); și Andrei Tercu (Taxe).

CMS

Înființată în 1999, CMS este o organizație multi-jurisdicțională de firme de avocatură care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscalitate. Cu peste 75 de birouri în peste 40 de țări din lume și cu peste 5.800 de avocați, CMS are o experiență îndelungată în consultanță locală și transfrontalieră. De la multinaționale importante la întreprinderi mijlocii și la cele aflate la început, CMS asigură rigoare tehnică, excelență strategică și parteneriat pe termen lung pentru ca fiecare client să se mențină în frunte pe piețele alese.

Firmele membre CMS asigură o experiență vastă în cele 19 arii de practică și sectoare, inclusiv Drept corporatist / Fuziuni & Achiziții, Energie & Schimbarea climei, Fonduri, Științe ale vieții & Sănătate, Tehnologie, Media și Comunicații, Fiscalitate, Bănci & Finanțe, Aspecte comerciale, Antitrust, Concurență & Comerț, Rezolvarea Litigiilor, Aspecte privind Ocuparea Forței de Muncă & Pensiile, Proprietatea Intelectuală și Proprietatea Imobiliară.

:: English version

Citeşte mai mult despre , , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership