« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 EURO întrucât nu a răspuns solicitărilor autorităţii de supraveghere
10.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 10 iunie 2021, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a informat că a finalizat o investigație la operatorul S.C. Dreamtime Call S.R.L. căruia i-a aplicat o amendă, ca urmare a faptului că acest operator nu a furnizat informațiile solicitate, încălcând astfel prevederile art. 83 alin. (5) lit. e) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9.852,2 lei (echivalentul a 2000 EURO).

Investigația s-a demarat ca urmare a unei plângeri prin care se reclama faptul că SC Dreamtime Call S.R.L. a prelucrat nelegal datele personale ale unei persoane fizice (numărul de telefon), prin contactarea telefonică în mod repetat a acesteia, fără acordul prealabil.

Întrucât operatorul nu a răspuns solicitărilor instituției noastre, deși a confirmat primirea lor, acesta a fost sancționat cu amendă.

De asemenea, operatorului i s-a impus să transmită autorităţii de supraveghere toate informațiile solicitate, în termen de cinci zile lucrătoare de la comunicarea procesului-verbal.

 
Secţiuni: C. contravențional, Data protection, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD