« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Enel și Suciu Popa organizează o serie de master classes în sustenabilitate pentru studenții și masteranzii Facultăților de Drept din România
11.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Anunțuri, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Ne aflăm într-un moment de cotitură.

Obiectivele Dezvoltării Sustenabile la nivel global au stabilit cadrul de acțiune și viziunea pentru viitor, iar noi toți suntem responsabili să ne unim forțele și să acționăm acum pentru realizarea acesteia.

În acest context, Enel și Suciu Popa au pus bazele unui proiect comun și au decis să se angajeze şi să acționeze, alegând educația juridică și generațiile tinere ca domenii de focus principale.

Un grup entuziast de profesioniști ai dreptului din cadrul companiei internaționale Enel împreună cu avocați ai casei de avocatură Suciu Popa vor organiza un master class pe tema sustenabilității juridice pentru studenții și masteranzii facultăților de drept din România, pentru a-i ajuta să-și extindă cunoștințele și interesul cu privire la acest subiect de importanță majoră.

Sustenabilitatea juridică va juca un rol important în ceea ce privește contractele comerciale Și litigiile și, în general, cu privire la modul în care înțelegem și aplicăm dreptul în ansamblul său. Pandemia a subliniat importanța adaptabilității și abilității de a găsi soluții sustenabile problemelor juridice pe care părțile le întâmpină în contracte, relațiile comerciale și comerțul internațional, concepte precum forța majoră și hardship fiind invocate mai mult decât oricând în nevoia de a remodela sau reechilibra balanța drepturilor și a obligațiilor. A adus în același timp în prim plan și întrebări despre Green Deal și care va fi impactul asupra energiei si economiei verzi, care este modul în care inteligența artificială poate ajuta oamenii să lucreze în orice domeniu și cum poate fi aceasta reglementată, ce este e-mobilitatea și de ce ne ajută să ne apropiem de emisii zero și cum pot fi urmărite căile sustenabile de rezolvare a disputelor atât în circumstanțe normale, cât și în cele extraordinare.

Sustenabilitatea în orice domeniu oferă o paletă întreagă de oportunități, creând valoare pentru oameni, comunități și companii. De asemenea, aceasta are un impact major asupra pieței muncii. Tânăra generație de studenți va întâlni această realitate în curând și, pentru ca aceștia să fie pregătiți, profesioniști ai dreptului din cadrul Enel și Suciu Popa vor găzdui câteva evenimente online, primele în iunie 2021, organizate sub auspiciile Facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu și a Universității Româno-Americane și vor continua în toamna anului 2021.

Printre speakeri se vor număra experții din cadrul Enel, Edoardo Marcenaro, Head of Legal Assistance Enel Global Infrastructure and Networks, Alina Dumitrașcu, Head of Network Technology, Development and Commercial Operation Legal Assistance in Enel Global Infrastructure and Networks, Alexandu Neagu, Head of Legal Assistance Enel X Europe, Miruna Suciu, Managing Partner Suciu Popa și coordonator al practicii de Corporate și M&A și Luminița Popa, Managing Partner Suciu Popa și coordonator al practicii de soluționare a disputelor și arbitraj internațional, împreună cu o echipă de experți din domeniul juridic ai Enel: Raffaela De Rose, Paola Infantino și Lucrezia Albanese. Panelului de experți i se va alătura un invitat special – Prof. Benedetta Sirgiovanni, de la Facultatea de Drept din cadrul Universității Tor Vergata din Roma.

Enel este o companie globală și un furnizor de servicii integrate de top care transformă fața energiei prin consolidarea sustenabilă a progresului și a tehnologiilor. Enel este cel mai mare jucător din sectorul privat în producția de energie verde din surse regenerabile și operator de distribuție a energiei electrice printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, cu peste 74 de milioane de utilizatori finali, cea mai mare bază de clienți la nivel mondial. Enel este dedicat inovației continue și sustenabilității, acestea fiind în centrul activității sale, ceea ce a plasat Enel printre primele 50 cele mai sustenabile companii din întreaga lume nominalizate de SEAL Business Sustainability Awards și este membru al Compactului Global al Națiunilor Unite pentru a aduce o contribuție tangibilă la patru din cele șaptesprezece Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU. Enel a plasat sustenabilitatea ecologică, socială și economică în centrul culturii sale corporative și implementează un sistem de dezvoltare durabilă bazat pe crearea de valoare comună, atât în interiorul, cât și în afara companiei.

Suciu Popa este o societate de avocatură de top din România, care oferă servicii juridice complete, cu performanțe notabile în toate ariile dreptului afacerilor, incluzând energia și regenerabilele, dezvoltarea de proiecte, M&A, dreptul mediului si dezvoltare sustenabila, fiind clasată în mod constant de toate directoarele locale și internaționale în topul furnizorilor de servicii juridice. Fiind angajată pe deplin să facă diferența pe piața avocațială din România, Suciu Popa se bazează pe experiența și reputația solida a avocaților și a partenerilor săi, construite pe parcursul a peste 20 de ani de asistență a clienților multinaționali, investitorilor strategici și fondurilor de investiții, autorităților publice și instituțiilor financiare internaționale, în unele dintre cele mai complexe tranzacții transfrontaliere, proiecte de investiții și litigii.

:: English version

 
Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD