Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

WOLF THEISS a asistat Banca Comercială Română S.A. în legătură cu emisiunea de obligaţiuni în valoare de 1 miliard de lei
11.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Piața de capital, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Wolf Theiss a acordat asistență juridică Băncii Comerciale Române S.A. în cadrul emisiunii de obligațiuni în valoare de 1 miliard de lei, cupon de 3,9%, în baza Programului său de tip Multi Issuer EMTN. Emisiunea de Obligațiuni Nepreferențiale de Tip Senior, cu scadență în 2028 a reprezentat cea mai mare emisiune de obligațiuni în lei din România la data emisiunii sale.

Banca Comercială Română S.A. a închis cu succes prima sa emisiune de Obligațiuni Nepreferențiale de Tip Senior din 2021 în valoare de un miliard de lei. Obligaţiunile Nepreferențiale de Tip Senior au o scadență de șapte ani şi au fost plasate la clienţi profesionali şi contrapărţi eligibile, având un cupon de 3,9% pe an. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 500.000 RON. Obligaţiunile urmează să fie eligibile în sensul MREL (Cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile), după primirea aprobării din partea Băncii Naționale a României. Se preconizează că Obligaţiunile vor fi listate pe Piața Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti. Închiderea emisiunii a avut loc la data de 21 mai 2021.

Echipa internaţională implicată în acest proiect, coordonată de avocaţii parteneri Claus Schneider şi Claudia Chiper, a fost formată din experţi specializaţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, respectiv avocatul senior Nikolaus Dinhof şi avocaţii Andreea Tudorache şi Sebastian Prakljacic.

Andreea Tudorache, avocat în Departamentul Banking & Finance şi Capital Markets: „Ne bucurăm că am putut fi alături de Banca Comercială Română S.A. în prima sa emisiune de obligaţiuni din 2021, aceasta fiind şi cea mai mare emisiune de obligațiuni în lei realizată în România până la data de 21 mai a acestui an. Suntem recunoscători pentru încrederea acordată şi mulţumim pe această cale întregii echipe din cadrul Băncii Comerciale Române pentru excelenta colaborare avută în realizarea acestei tranzacții de succes.”

DESPRE WOLF THEISS

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă juridică în domeniul afacerilor internaţionale. Cu 340 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali. Prin îmbinarea expertizei juridice şi a celei de afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluții inovatoare care integrează competențele juridice, financiare și comerciale.

:: English version

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti