« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Executori judecătoreşti
Official partner: Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România
Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti
JURIDICE

Ziua mondială a executorului judecătoresc
10.06.2021 | Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Ziua mondială a executorului judecătoresc este marcată, anual, la data de 10 iunie.

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești a transmis următorul comunicat de presă:

Ziua de 10 iunie 2021 este celebrată de către Uniunea Internațională a Executorilor Judecătorești (UIHJ), pentru al 14 -lea an ca „Ziua executorului judecătoresc la nivel mondial”.

Uniunea Internațională a Executorilor Judecătorești este o organizație internațională, non-guvernamentală, creată în anul 1952. Ea reprezintă executorii judecătorești din 93 de țări din întreaga lume.

Această zi reprezintă pentru profesia de executor judecătoresc o întâlnire importantă cu justițiabilii, cu persoanele fizice sau juridice, autoritățile și instituțiile publice, profesioniștii în domeniul juridic, judecători…

Tema aniversării din acest an este „Executorul judecătoresc, gardian și protector al drepturilor utilizatorilor de internet”.

Pe lângă avantajele oferite de comunicarea la distanță prin intermediul internetului, tehnologia modernă prezintă și riscuri, putând sta la baza abuzurilor, unele dintre ele ireparabile, mai ales în rândul populației tinere. Atacurile la persoană, hărțuirea online, „fake news” reprezintă noile flageluri care trebuie identificate și contracarate cu tot arsenalul legal aflat la dispoziția societății.

Victima agresiunii online sau a mesajelor vătămătoare, text sau audio, primite pe telefon sau pe computer se poate adresa unui executor judecătoresc.

Apărător calificat, neutru și independent, apropiat judecătorilor și justițiabililor, executorul judecătoresc va ajuta victima prin constatarea stărilor de fapt în strânsă legătură cu internetul, în special cu rețelele sociale, transcrierea mesajelor vătămătoare într-un document putând sta la baza formulării unei plângeri penale sau a inițierii unei proceduri judiciare pentru identificarea, oprirea acțiunilor ilegale și sancționarea vinovatului.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

 
Secţiuni: Content, Executori judecătorești, Legal Days, VARIA (alte surse) | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD