« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Autorităţile de supraveghere din SUA investighează breșa de securitate la Volkswagen
14.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 11 iunie 2021, divizia din Statele Unite a Volkswagen a anunţat că datele personale a peste 3,3 milioane de clienţi şi posibili cumpărători din America de Nord au fost compromise în urma unei breşe de securitate, potrivit reuters.com.

Aproape toţi cei afectaţi erau clienţi actuali sau potenţiali ai Audi, unul dintre brandurile de lux ale producătorului auto.

Volkswagen Group din America a declarat că o terţă parte, neautorizată, a obţinut informaţii personale limitate despre clienţi şi cumpărători interesaţi, de la un comerciant pe care mărcile sale Audi şi Volkswagen şi unii dealeri din SUA şi Canada l-au folosit pentru vânzări şi marketing digital.

Informaţiile colectate, între 2014 şi 2019, se aflau într-un fişier electronic pe care comerciantul l-a lăsat nesecurizat.

Compania a declarat autorităţilor de supraveghere că marea majoritate a clienţilor au doar numere de telefon şi adrese de e-mail potenţial afectate de încălcarea datelor. În unele cazuri, datele includ şi informaţii despre un vehicul cumpărat, închiriat sau despre care s-au solicitat informaţii.

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni: DATA PROTECTION, INTERNAȚIONAL | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD