Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

UNBR și INPPA selectează 25 de participanți la Cursul online HELP: Etica profesională pentru judecători, procurori și avocați
14.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 14 iunie 2021, Uniunea Naţională a Barourilor din Romania şi Institutul Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor au anunţat lansarea unei sesiuni de formare profesională continuă în regim de e-learning în domeniul dreptului european al drepturilor omului, potrivit unui comunicat.

Tema cursului: Etica profesională pentru judecători, procurori și avocați.

Cursul online HELP acoperă în mod interactiv conceptele și principiile-cheie, cadrul internațional și european (CoE și UE), precum și jurisprudența relevantă a Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) și a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în această materie. Cursul a fost elaborat în perioada 2020-2021 în cadrul Programului „HELP in the EU II”, în cooperare cu departamentele relevante ale Comisiei de la Veneția, Comisiei Europene pentru Eficiența Justiției (CEPEJ), ale Consiliilor Consultative ale Judecătorilor și Procurorilor Europeni (CCJE și CCPE), respectiv ale Grefei Curții Europene a Drepturilor Omului. Au fost, de asemenea, implicați reprezentanți ai Rețelei Europene de Formare Judiciară (EJTN) și ai Consiliului Barourilor și al Societăților de Drept din Europa (CCBE). Cursul este format din 2 module generale, dintre care unul introductiv și unul vizând cadrul internațional și european, precum și din 3 module specifice pentru judecători, procurori și, respectiv, avocați.

Lansarea naţională a cursului va avea loc în format hibrid în data de 3 septembrie 2021. Toate activităţile aferente cursului se vor desfăşura on-line în limba română, sub coordonarea unui tutore naţional, timp de 6 săptămâni (aproximativ 2 ore de activitate pe săptămână). Grupul de cursanţi va cuprinde 25 de avocaţi, a căror prezenţă la seminarul de lansare în format hibrid este obligatorie. La absolvirea cursului, participanţilor le vor fi remise certificate din partea programului HELP al Consiliului Europei. Cursul a fost inclus în programul de pregătire continuă a avocaţilor, aprobat de organele de conducere a profesiei, Institutul Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor urmând să le elibereze participanţilor care au urmat cu succes cursul un atestat în acest sens.

Avocaţii interesați sunt invitaţi să se înscrie prin trimiterea unei succinte scrisori de intenţie pe adresa de e-mail: proiecte@unbr.ro (termen: 15 iulie 2021 sau la atingerea numărului maxim de 25 de participanţi, selectaţi în ordinea înscrierilor), precizând adresa de e-mail şi numărul de telefon la care pot fi contactaţi.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti