« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Lista meseriilor care vor putea fi selectate în formularul de cerere pentru călătorii ETIAS
14.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 201 din 8 iunie 2021 a fost publicat Regulamentul delegat nr. 916/2021 de completare a Regulamentului (UE) 2018/1240 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a Sistemului european de informații și de autorizare privind călătoriile (ETIAS) în ceea ce privește lista prestabilită a grupelor de meserii utilizate în formularul de cerere.

Regulamentul (UE) 2018/1240 a instituit Sistemul european de informații și de autorizare privind călătoriile (ETIAS) pentru resortisanții țărilor terțe scutiți de obligația de a deține viză în scopul intrării și șederii pe teritoriul statelor membre.

ETIAS reprezintă un instrument care servește la întărirea controlului la frontiera externă a UE și la sporirea protecției cetățenilor europeni, facilitând identificarea persoanelor care ar putea prezenta o amenințare la adresa securității și făcând astfel posibilă refuzarea acordării unei autorizații de călătorie acestora.

În prezent, toți solicitanții trebuie să furnizeze, în cadrul formularului de cerere ETIAS, date cu caracter personal legate de ocupația lor actuală. În acest scop, solicitanții ar trebui să selecteze ocupația lor actuală pe baza unei liste prestabilite a grupelor de meserii.

Așadar, pentru completarea ocupației actuale în formularul de cerere, solicitantul va trebui mai întâi să aleagă una dintre următoarele opțiuni:
– angajat;
– lucrător independent;
– șomer/neangajat;
– pensionar sau
– elev/student.

Pentru ca formularul electronic să fie cât mai ușor de utilizat, vor fi afișate numai opțiunile relevante, astfel încât solicitantul să fie ajutat în mod activ să identifice grupa de meserii relevantă prin filtrarea opțiunilor pe baza elementelor pe care le-a selectat anterior.

Lista completă a grupelor de meserii este prevăzută în anexa la prezentul Regulament și se bazează pe Clasificarea internațională standard a ocupațiilor din 2008, astfel:
nivelul 1: Grupe majore
nivelul 2: Subgrupe majore
nivelul 3: Grupe minore
nivelul 4: Grupe de bază

Intrare în vigoare: 28 iunie 2021

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Secţiuni: Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, INTERNAȚIONAL, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD