Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Marieta Safta și Claudia Margareta Krupenschi au participat la lucrările Forumului Rețelei Instanțelor Supreme şi Constituţionale din cadrul CEDO
15.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CCR, CEDO, Drept constitutional, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 11 iunie 2021, Marieta Safta, prim magistrat-asistent și Claudia Margareta Krupenschi, magistrat-asistent șef, director al cabinetului președintelui Curții Constituţionale a României, în calitate de persoană de contact din partea CCR, au participat la lucrările Forumului Rețelei Instanțelor Supreme şi Constituţionale din cadrul Curții Europene a Drepturilor Omului – Managementul cazurilor și coerența jurisprudenței: perspectivele naționale și perspectivele Curții Europene a Drepturilor Omului, potrivit unui comunicat.

Evenimentul, organizat în format online, a marcat cea de-a 5-a întâlnire anuală a persoanelor de contact din rețeaua SCN și a fost deschis de președintele CEDO, Robert Spano, care a apreciat în mod deosebit eficiența activității SCN. Această Rețea, înființată în anul 2015, cuprinde în prezent reprezentanți a 93 de curți/instanțe superioare naționale din 40 de state, iar prin schimbul de experiență și informații referitoare la legislație și jurisprudență contribuie semnificativ la îmbogățirea dialogului dintre instanța europeană și instanțele naționale superioare.

Discuțiile purtate în cadrul întâlnirii s-au referit, în principal, la modul de gestionare a cauzelor înregistrate pe rolul CEDO, a dezvoltării instrumentelor digitale și a comunicării cu membrii Rețelei pentru asigurarea sustenabilității sistemului Convenției, a unității și consecvenței jurisprudențiale, fiecare dintre judecătorii naționali fiind, în sensul principiului subsidiarității, un judecător al instanței de la Strasbourg. În contextul evidențierii necesității identificării de noi soluții digitale deopotrivă la nivelul membrilor Rețelei, au fost prezentate exemple de bune practici la nivelul instanțelor superioare naționale. De asemenea, s-au discutat aspecte ale interpretării și aplicării Convenției pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale la nivel național și au fost prefigurate dezvoltările vizate în continuare de CEDO în vederea consolidării principiului subsidiarității.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti