« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA

Stelian Ion: Ne-am asumat sarcina de a repara legile şi asta facem foarte hotărât
15.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 15 iunie 2021, Stelian Ion, ministrul Justiției, a precizat că problema desfiinţării SIIJ nu trebuie rezolvată de instanţe, ci de legiuitor, potrivit stiripesurse.ro: „În urma acestei decizii a CCR, este foarte posibil să se nască posibilitatea din partea Comisiei Europene de a se iniţia o procedură de infringement pentru încălcarea dreptului UE. Deci, lucrul acesta s-a întâmplat înţelegem zilele trecute faţă de o decizie a Curţii Constituţionale a Germaniei s-a iniţiat o astfel de procedură. Există informaţii în acest sens.

E foarte posibil să se întâmple aceasta şi în cazul României, aşa încât e foarte important să ne respectăm ca ţară angajamentele pe care ni le-am asumat de bună voie, e foarte important să respectăm prevalenţa dreptului european faţă de cel naţional şi să nu considerăm prin aceasta că e vorba despre o renunţare la suveranitate. Dimpotrivă, este o expresie a suveranităţii, noi înşine am considerat că e corect să facem acest lucru în momentul în care am aderat la UE. Deci asta este o posibilitate.

În orice caz, NU din partea instanţelor judecătoreşti trebuie să aşteptăm rezolvări pe nişte chestiuni care îşi au sorgintea în nişte decizii politice din perioada 2017-2018. Acum noi avem posibilitatea, şi asta facem, trebuie să corectăm legile care atunci au încurcat foarte mult lucrurile. Şi, uitaţi, e foarte uşor să arunci în apă un bolovan, e mai greu să îl scoţi de acolo, dar ne-am asumat sarcina de a repara legile şi asta facem foarte hotărât.”

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: CCR, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD