Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Drept penal Flux informații

A fost lansată noua Strategie Națională Împotriva Traficului de Persoane

15 mai 2024 | JURIDICE.ro

Luni, 13 mai 2024, noua Strategie Națională Împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2024-2028 a fost lansată în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurată la Palatul Victoria, potrivit unui comunicat.

Marcel Ciolacu, Prim-ministrul României: ”Peste 500 de cetățeni români sunt identificați anual ca victime, iar cifra nu îi include pe cei aflați în situație de trafic. Aproximativ jumătate dintre victimele identificate sunt copii sau tineri, amplificând și mai mult îngrijorările noastre. Este momentul să producem o schimbare relevantă în situația traficului la nivel național. Avem o strategie sinergică, am identificat căile de intervenție, avem parteneriate, vom asigura resursele necesare. Angajamentul politic al Guvernului României împotriva traficului de persoane va rămâne neschimbat. Suntem aici, deciși să schimbăm lucrurile în bine și să îi ajutăm pe cei aflați în prima linie a luptei anti-trafic să oprească acest flagel.”

Principalele direcții de acțiune vizează crearea unui sistem anti-trafic coerent, care să includă consolidarea cooperării dintre instituțiile centrale sau locale cu organizațiile neguvernamentale și punerea în practică a unor măsuri eficace de diminuare a fenomenului, de identificare și asistență a victimelor acestuia și de pedepsire a traficanților. Suportul acestei abordări va fi asigurat de un sistem complex de pregătire profesională continuă care să asigure instruirea celor nou veniți în sistem și perfecționarea profesională a celor cu vechime, iar abordarea centrată pe victimă va fi utilizată eficient de către toate instituțiile care interacționează cu victimele traficului de persoane. De asemenea, România va urmări și formarea de parteneriate cu state terțe care vizează obiective comune pentru a reduce riscurile care survin în urma traficului transfrontalier de persoane și pentru a proteja și a asista victimele acestui fenomen.

Strategia adoptată reprezintă un angajament ferm al României de a consolida securitatea națională și de a proteja cetățenii împotriva amenințărilor complexe ale criminalității organizate. Aceasta pune accent pe o abordare integrată și multidisciplinară, care include măsuri de prevenire, educare și protecție a victimelor, precum și consolidarea cooperării interinstituționale și internaționale.

Evenimentul desfășurat la Palatul Victoria a marcat, totodată, și celebrarea a 19 ani de activitate a Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, instituție cu un impact major în lupta împotriva traficului de persoane.

***

Luni, 13 mai 2024, se lansează noua Strategie Națională Împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2024-2028, potrivit unui comunicat.

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Obiectivele generale și specifice sunt structurate în jurul celor patru piloni fundamentali ai luptei anti-trafic: prevenire, pedepsire, protecție și parteneriat.

Prin această strategie, MAI continuă eforturile de identificare, prevenire și combatere a traficului de persoane, adaptate la noile realități. Va promova în continuare colaborarea și coordonarea între toate instituțiile implicate la nivel național și internațional pentru a asigura o abordare integrată și eficientă în lupta împotriva acestui fenomen teribil.

Strategia stabilește 18 obiective specifice, aliniate și subordonate celor patru piloni de bază anti-trafic, oferind un cadru clar de acțiune orientat spre îmbunătățirea capacității tuturor structurilor implicate în combaterea traficului de ființe umane.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership